LFB en de Prokkelweek – landelijk

Medewerkers en coaches van de LFB laten zich inspireren door de Prokkelweek. 

Door mee te doen aan deze verschillende activiteiten breiden ze hun netwerk uit, leren ze nieuwe mensen kennen en ontdekken ze hoe het er op andere plaatsen aan toegaat: ervarend leren. En hierbij, zeker zo belangrijk, maken anderen kennis met de kwaliteiten en mogelijkheden van medewerkers van de LFB.

– Teams uit Haarlem, Goes, Winterswijk en Utrecht doen mee aan de ProkkelSterrenslag. 
– Meer dan 25 medewerkers doen mee aan de Nationale Prokkelstagedag. 

Winterswijk: 
– Danny en Lisa gaan naar de ministeries van VWS en Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag. 
– Joop gaat een kijkje nemen bij een Uitvaartverzorging in Winterswijk.
– Peter naar een Crematorium in Helmond. 

Hilversum: 
– Jan heeft veel ervaring met het schrijven van makkelijke teksten. Hij gaat op zijn Prokkelstage gebruiken om zijn kwaliteiten als tekstschrijver verder te ontwikkelen. 
– Lisette heeft een Prokkelstage bemachtigd bij de Grafisch Vormgever van Drukkerij Jan Evers en daar is zij heel erg blij mee! 
– Marjolein heeft een Prokkelstage georganiseerd bij Sherpa, waar zij aansluit bij de afdeling Vrijwilligers/Maatschappelijke inzet. 
– Vincent is welkom voor een Prokkelstage op dinsdag 7 juni bij Architectenbureau Van Dijl in Hilversum.  

Goes: 
– Lindsey en Dounja gaan naar de Beleidsprokkel bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Bij deze dienst worden ervaringsdeskundigen ingezet om hun medewerkers te trainen in omgang met mensen met een verstandelijke beperking. 
– Amelia den Braber gaat op Prokkelstage bij Visio. Visio begeleidt en traint mensen met een visuele beperking (blinden en slechtzienden). 
– Viviane en Mireille gaan samen op stage bij SMWO (Stichting Maatschappelijk werk en Welzijn Oosterschelderegio). Daar krijgen ze een gevarieerd programma en kennismaking met de SMWO. 
– Viviane haar 2e Prokkelstage voor die week is op de Mytylschool in Goes. Ze mag een dagje meelopen als klasse-assistent. 
– Mirjam gaat stage lopen bij de gemeente Goes bij WIZ (Werk, Inkomen en Zorg) op de afdeling Wmo. Mirjam gaat een kijkje achter de schermen nemen bij de Wmo loketmedewerkers. 

LFB Scholing & Training: 
– Henriëtte gaat op Prokkelstage bij de Hogeschool Utrecht. Ze gaat meelopen met docenten, studenten en onderzoekers van de opleidingen sociaal werk. 
– Caron gaat naar de Beleidsprokkel bij het het ministerie van Veiligheid en Justitie. 
– Angela gaat op maandag 6 juni foto's maken tijdens de ProkkelSterrenslag. 
  Op dinsdag 7 juni mag zij een dag meelopen op De Fotoacademie.  

LFB Nederland  
– Niels gaat de hele week op Prokkelstage:
    – op woensdag 8 juni een dag meelopen bij Zorg in Beweging. Zorg in Beweging begeleidt kinderen met een beperking met sport en spel. Niels mag meelopen met een medewerker en zij gaan kinderen van 10 jaar begeleiden met sporten.
    – op donderdag 9 juni gaat hij stage lopen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken.
    – op vrijdag 10 juni gaat hij een dag meelopen bij de afdeling communicatie van Rijkswaterstaat.

– Moniek van der Meij, ervaringsdeskunige, gaat een dag meelopen met Gijsbert van Lomwel, Hoofd Kenniscentrum UWV. Samen gaan zij hun ervaringen uitwisselen.
– Michiel gaat stage lopen bij de Kamerbewaarder van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Jaar2016
Datum06-06-2016 t/m 11-06-2016
LocatieLFB Nederland
AdresZonnebaan 39, 3542 EB Utrecht
Contactpersoon
E-mail
Telefoon