LFB Goes gaat op Prokkelstage

De medewerkers van de LFB Goes gaan weer op Prokkelstage. Vorig jaar hebben zij de Gouden Prokkel gewonnen omdat zij helemaal zelfstandig hun eigen Prokkelstages hebben gezocht én omdat zij andere organisaties in Zeeland hebben geïnspireerd om Prokkelstages te organiseren.

Mirjam Braspenning heeft haar stageplek al geregeld. Zij gaat stagelopen bij een specialist van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Een stukje uit haar brief: "Ik wil bij u mijn Pokkelstage lopen omdat ik zelf een stofwisselingsziekte heb en omdat u vast met meer mensen te maken heeft met een stofwisselingszieke en een verstandelijk beperking. U bent volgens mij een goede specialist en een belangrijke professor op dit gebied en ik ben nieuwsgierig naar uw werkzaamheden. Maar ik vind het ook belangrijk dat artsen van mij leren en ik weer van de artsen leer. Het is voor mensen met een verstandelijke beperking belangrijk dat artsen in makkelijke taal praten en niet te snel. Ook het gebruik van tekeningen of filmpjes is handig."

Vivian gaat stage lopen bij een schoonheidsspecialist. Ze gaat iemand van Arduin een schoonheidsbehandeling geven. De andere medewerkers zijn nog opzoek naar hun stageplek.

Jurgen heeft een prokkelstage op een basis school in oost-Souburg geregeld.

Mireille gaat stagelopen bij Zorgbelang Brabant. Op 5 juni wordt er een conferentie  georganiseerd door Zorgbelang Brabant:  ‘Unieke mensen krijgen persoonlijke zorg, Waar staan we?’
Tijdens deze conferentie worden de resultaten gepresenteerd van het project ‘Ziekenhuiszorg voor mensen met een verstandelijke beperking.’ Daarnaast wordt de ‘Wegwijzer voor ouders’ uitgereikt.
Wat houdt de stage in?  De concrete voorbereiding van de middag zal mede in handen liggen van Mireille de Beer. Zorgen dat de bezoekers alle materiaal krijgen, dat registratie plaatsvindt, dat ze netjes worden ontvangen.
Alles wat nodig is om die dag in goede banen te leiden: van begin tot het eind. Uiteraard als lid van een team vanuit Zorgbelang Brabant en vanuit de werkgroepen die met het onderwerp bezig zijn geweest.
Op deze manier loopt Mireille mee in alles wat op de achtergrond van een conferentie gebeurd en ze ontmoet iedereen die met het onderwerp te maken heeft. Juist vanuit de achtergrond van iemand met zelf ook een (lichte) verstandelijke beperking een hele mooie stage!

Amelia den Braber gaat een dag op Prokkelstage bij kinderboerderij 'de Punt' van het Gors in Zierzikzee.

Robin de Groot gaat zijn 1e Prokkelstage doen bij wethouder Jo-Annes de Bat in de Gemeente Goes. Hij is erg benieuwd hoe de werkdag van een wethouder er uit ziet.
 

Jaar2014
Datum05-06-2014
LocatieJoseph Lunslaan 17, 4463 CV Goes
Contactpersoon
E-mail
Telefoon