LFB Hilversum op Prokkelstage

De leer- werkstudenten van de LFB Hilversum zijn op Prokkelstage geweest. Supergaaf!

– Jan heeft veel ervaring met het schrijven van makkelijke teksten. Hij wilde zijn Prokkelstage gebruiken om zijn kwaliteiten als tekstschrijver verder te ontwikkelen.
"Op 9 juni heb ik mijn Prokkelstage gedaan bij Buro Opaal. Na het voorstellen hebben we het gehad over mijn interesse voor taal en wat ik er allemaal mee doe. Daarna heb ik uitleg gekregen over de werkzaamheden die ze daar doen. Ik heb een presentatie gemaakt over taal en wat ik leuk vond om daar in te zetten. Ik heb ook een aantal woordspelingen laten horen. Daar hebben we erg om gelachten.
Ik heb ook mijn presentatie over makkelijke taal laten zien. Het was een leuke Prokkeldag en ik kijk er met plezier op terug. 
Groetjes Jan"

– Lisette had een Prokkelstage bemachtigd bij de Grafisch Vormgever van Drukkerij Jan Evers en daar was zij heel erg blij mee!
"Ik heb een superleuke Prokkelstage gehad in Werkhoven op dinsdag 23 juni. Ik heb veel leuke dingen geleerd, zoals: hoe je een achtergrond van een foto kan veranderen, en hoe je een foto scherp kan krijgen. Ik heb ook een kaartje gemaakt. Ik vond het leuk om te doen omdat ik in de toekomst iets met vormgeving wil doen.
Groetjes van Lisette"

– Marjolein heeft een prokkelstage georganiseerd bij Sherpa, waar zij aansloot bij de afdeling Vrijwilligers/Maatschappelijke inzet.
"Ik was al heel lang benieuwd naar alles wat met vrijwilligers en bezoekvrienden te maken heeft.
Toen de Prokkelweek eraan kwam, wilde ik graag als Prokkelstage een dagje meelopen bij de afdeling maatschappelijke inzet en vrijwilligers bij Sherpa. 
En dat kon. Op maandag 6 juni was het zover. Ik werd ontvangen door Olga. Zij had de hele ochtend vrijgehouden, om mij alles vertellen wat ik wilde weten. Het was een leuke en leerzame stage. En we hebben ook onze meningen uitgewisseld. 
Groetjes Marjolein"

– Vincent was welkom voor een Prokkelstage op dinsdag 7 juni bij Architectenbureau VanDijl in Hilversum. Op 9 juni heeft hij geprokkeld bij het Windesheim in Almere.
"Op 7 juni jl. ben ik samen met Geeske naar mijn Prokkelstage geweest. Geeske is mijn vrijwilligster, zij helpt mij altijd één dag in de week op het steunpunt in Hilversum zodat ik sneller mijn werk af krijg, want als ik dit zelf doe duurt het veel langer.

Maar 7 juni jl. was dit heel anders, want toen ben ik samen met Geeske wezen Prokkelen bij VanDijl architecten in Hilversum. Ik heb daar gezien wat het werk van een architect inhoudt en het was ook leuk om te merken dat zij veel dingen ontwierpen die met de zorg te maken hebben. Bij het ontwerpen van ruimtes en gebouwen houden zij rekening met bijvoorbeeld iemand in een rolstoel en hoe groot zijn draaicirkel met de rolstoel is. Verder vond ik het aardige mensen die daar werken en wij werden er gastvrij ontvangen en ze waren erg geïnteresseerd in mij. Ze wilden weten waar ik tegenaan loop en hoe het nou is in een rolstoel. Ik heb het ervaren als een leuke en interessante Prokkel ervaring. 

En op 9 juni jl. heb ik op het Windesheim aan de Prokkeldag meegedaan. Om 10 uur 's morgens kwam ik daar aan en toen was er de opening met de mensen van de Prokkeldag. Toen werd iedereen die meedeed aan de Prokkeldag voorgesteld.

Ik mocht aansluiten bij een managementoverleg en daar mocht ik anderhalf uur vertellen wie ik was en waarom ik het belangrijk vind dat er meer gebruik gemaakt moet worden van mensen die ervaringsdeskundige zijn op dit gebied. Hierop werd positief gereageerd. Zij zouden kijken hoe en of mijn bijdrage daar vorm gegeven kan worden. Tenslotte ging ik met het hele managementteam op de foto. Dit was het slot van de ochtend.

's Middags heb ik nog even in een leslokaal gekeken en heb ik op het dak van het Windesheim een enquête ingevuld over hoe ik de invulling van deze dag vond. Ik heb toen zelf ook wat interviews afgenomen voor de enquête. Aan het eind van de dag werd door de directeur van het Windesheim het Prokkelcertificaat uitgedeeld. Hij vroeg ook nog of ik vertrouwen had dat de beloftes uit het managementgesprek voldoende uitgevoerd zouden worden. 

Ik vond dit een ontzettend leuke dag. 
Vriendelijke groet, Vincent "

Jaar2016
Datum06-06-2016 t/m 09-06-2016
LocatieLFB Hilversum
AdresGeuzenweg 84, 1221 BV Hilversum
Contactpersoon
E-mail
Telefoon