Markt in Ter Apel

Bij het logeerhuis wordt op zaterdag 13 juni van 10.00 tot 16.00 uur een creatieve markt gehouden waar amateur kunstenaars (met en zonder beperking) hun producten te koop aanbieden. Bijzonder is dat een deel van de produkten per opbod wordt verkocht en de opbrengst daarvan naar een goed doel gaat.
Naast de mini-markt is er de sjoelvereniging aanwezig, de Play-back groep en het Regiokoor zorgen voor de muzikale omlijsting. Een klein team met onder andere een leerling van het Drenthe college organiseert de creatieve markt. Hieronder een overzicht van hetgeen er op die dag zoal te doen is en welke mensen daaraan medewerking verlenen.

Vrijwilliger Pascal gaat voor ons een flyer maken en hand en spandiensten verrichten op de dag zelf. Kinderen uit de buurt gaan spulletjes die zij over hebben, verkopen. Het nabijgelegen Verpleeghuis de Horst doet mee. Bewoners gaan leuke artikelen maken en deze tijdens de markt te koop aanbieden. Basischool de Vlinder opent op deze bewuste dag ook hun deuren voor een prikkelende ontmoeting voor mensen met en zonder een beperking. Zij geven hun eigen invulling aan het gebeuren. Klaas Schrik van Drumz N Music zal aanwezig zijn. Het bijzondere is dat Klaas ook muzieklessen geeft aan mensen met een beperking, daarvoor kan gebruik worden gemaakt van het Persoonsgebonden budget (PGB). De Gemeente Vlagtwedde doet mee, evenals de de Sjoelvereniging uit Ter Apel. Zij organiseren een sjoelwedstrijd, zorgen voor catering en organiseren een lootjesverkooop. Daarnaast stellen zij hun gebouw en terrrein beschikbaar voor kraampjes en waarschijnlijk een springkussen Regiokoor Ter Apel treed op met haar leden. Leerlingen van het Drenthe College zijn aanwezig evenals hobbyistes Heid en Britt Moesker. Britt is een negenjarig meisje die haar zelfgemaakte spulletjes aan de man brengt (sieraden). Verder zal mevrouw Broeders aanwezig zijn met eigengemaakte spullen evenals de heer en mevrouw van der Laan. Zij verkopen kleding en zoute haring. Mevrouw Pelleboer staat er met speciale condelance kaarten. Kortom, door aanwezigheid van een groot aantal mensen zal dit een zeer bijzondere dag worden, waarvoor wij u allen van harte uitnodigen. Zorghuis Namaste is de organisator van de markt Meerdere andere muziekgroepen ,scholen,organisaties zijn benaderd om mee te doen met de prokkkelmarkt.

Fotoalbum

Foto’s Markt in Ter Apel

Jaar2009
Datum13-06-2009
Locatielogeerhuis d'Uutkomst
AdresVijverstraat 18, 9561KR Ter Apel
Contactpersoon
E-mail
Telefoon