Meedoen in de samenleving in Arnhem

Zorgbelang Gelderland speelt op dinsdag 3 juni samen met Onderling Sterk Arnhem en Omstreken voor het eerst……Een eigenwijs spel 

Doe je mee? een eigenwijs spel!
Samen ontdekken op een leuke manier wat voor jou echt belangrijk is.
Je eigen weg vinden om gewoon mee te doen in de samenleving
Iedereen kan meedoen met dit spel, ook familie, vrienden, collega’s, ambtenaren en wmo raadsleden.
 
Een nieuw educatief bordspel, speciaal ontwikkeld voor en door mensen met een licht verstandelijke beperking. Aan de hand van vragen, stellingen, opdrachten en foto’s gaan we spelenderwijs in gesprek over kwaliteit van leven, zoals gezondheid, ondersteuning, ontmoeten, leren en werken, relatie, vrije tijd, wonen en wensen.
Doel van het spel is om spelenderwijs in gesprek te gaan over onderwerpen waar je het anders niet zo snel over hebt en volledig gericht op de dagelijkse praktijk. Met als doel bewustwording vanuit welke waarden je leeft, aangeven wat je belangrijk vind in je eigen leven, leren van elkaars ervaringen, meer eigen regie en zelfverantwoording. Het zet mensen in hun kracht!
Het spel zorgt voor verrassende openhartige gesprekken, waarbij ook altijd veel gelachen wordt.
 
Samenwerking met:
Onderling Sterk Arnhem e.o., Onderling Sterk Nijmegen, Onderling Sterk Ede, Kansplus, Enspiratie,
Buro Opaal, Lions Club Arenacum Arnhem, Saxion, Zorgbelang Gelderland
 
Idee en realisatie
De ontwikkeling en realisatie van dit nieuwe spel is een initiatief van Onderling Sterk Arnhem e.o. en Zorgbelang Gelderland en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door:
Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Stichting SPZ, Pier de Boerprijs, Enspiratie en Zorgbelang Gelderland. Het project is in oktober 2013 gestart en de verwachting is dat het spel in oktober 2014 gereed is.

Klik hier voor de uitnodiging.

Jaar2014
Datum03-06-2014
LocatieWeerdjesstraat 168, 6811 JH Arnhem
Contactpersoon
E-mail
Telefoon