Mensenrecht Prokkel in Almere

Ons politiek panel G-kracht bestaat uit 10 leden met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap. Elke deelnemer van het politieke panel heeft een eigen speerpunt. Je kunt denken aan de speerpunten veiligheid, participeren en toegankelijkheid.

Afgelopen 2 jaar zijn wij erg druk geweest met VN verdrag. We hebben hebben onder andere geholpen om enquêtes te ontwikkelen over het VN verdrag. Ook hebben we voor de verkiezingen een debat gehouden waarbij wethouders en alle politieke partijen aanwezig waren. Alle leden hebben ook, iedereen op zijn eigen manier, iets gedaan met hun speerpunten. Zo is één lid van het panel (in rolstoel), samen met iemand van de gemeente gaan winkelen om de toegankelijkheid te ontdekken. Een ander lid had een zeer gevaar kruispunt in zijn woonomgeving. Hij heeft toen met hulp van politie en wijkregisseur dit probleem kenbaar gemaakt bij de gemeente. Hierdoor is het verkeerspunt veiliger gemaakt! Op dit moment zijn wij bezig om voor elke deelnemer een SAN (maatje) te regelen. Deze SAN ondersteunt hen bij de vraagstukken en speerpunten. Er is dus veel gedaan afgelopen jaar en ook tijdens de Prokkelweek doen wij mee.

Op donderdagavond organiseren wij een politiek panel van 19.00 – 21.00 uur. De leden van het panel komen samen met hun SAN maatjes en geïnteresseerden om te discussiëren over belangrijke onderwerpen. Iedereen is welkom om mee te discussiëren. We gaan de discussie op gang brengen door een te ontwikkelen kwartetspel. Door het spelen van dit kwartet kiezen we ervoor om bij een vol kwartet (speerpunt) dit onderwerp met elkaar te bespreken. We willen misschien ook nog andere leeftijdgenoten "zonder beperking" kennis laten maken met ons en onze speerpunten, maar hier zijn we nog mee bezig.

Jaar2014
Datum05-06-2014
LocatieWagenmakerbaan 51, 1315 BC Almere
Contactpersoon
E-mail
Telefoon