Mensenrechtenprokkel in Nijmegen: Heb ik recht op een positief beeld?

Heb ik recht op een positief beeld? – Het VN Verdrag voor mensen met een beperking

We gaan deze dag in op het recht op een positief beeld. De dag is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. We nodigen deze dag ook mensen uit zonder verstandelijke beperking. Maar ook mensen, die een andere beperking hebben.

In het ochtendgedeelte gaan we in op pesten en discriminatie. Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal. Daarna wordt de wethouder van Nijmegen geïnterviewd over het VN verdrag. In middaggedeelte vertelt het Sociaal Juridisch Steunpunt van Pluryn over het recht op een positief beeld. Wat staat er nu precies in het VN verdrag? En wat betekent dat voor jou? Later in de middag komen ervaringsdeskundigen aan het woord. Zij vertellen wat het betekent als mensen een positief beeld over je hebben. En hoe je je groeit, als je op je talenten wordt beoordeeld.

Deze Prokkel wordt georganiseerd door de leden van Onderling Sterk uit Nijmegen. Een belangengroep voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Het bijzondere van deze Prokkel is, dat het geheel door mensen met een verstandelijke beperking is bedacht en wordt uitgevoerd. 


Jaar2015
Datum05-06-2015
LocatieOnderling Sterk Nijmegen / Sociaal Juridisch Steunpunt Pluryn / Gemeente Nijmegen
AdresKorte Nieuwstraat 6, 6511 PP Nijmegen
Contactpersoon
E-mail
Telefoon