Mixed Ability Rugby & Prokkelen

Rugby Nederland lanceert Mixed Ability Rugby

Mixed Ability Rugby staat voor het beschikbaar maken van het spelen van Rugby voor iedereen. Het doorbreken van barrières tussen invalide en valide spelers brengt deze groep sporters samen. Mixed Ability Rugby staat voor het aanmoedigen en inspireren van gemeenschapsvorming tussen Rugby en mensen met een beperking. Deze lichamelijke activiteit en sociale interactie helpt in de transformatie van gezondheid en geluk.

Volgend seizoen willen wij actief met Mixed Ability Rugby beginnen op de verenigingen. In de Prokkelweek wilden we hier aandacht aan geven. De Prokkelweek stond daarom bij ons in het teken van #MixedAbilityRugby & #Prokkelen. Op onze sociale media hebben wij er tijdens de Prokkelweek veel over gepost (zie hieronder). Hier hebben we veel positieve reacties op gekregen en met al die mensen/clubs gaan we eind deze maand in gesprek om alles in werking te zetten voor volgend seizoen!

#Plezier:
Als je samen kunt lachen heb je eigenlijk de wedstrijd al gewonnen. Samen plezier hebben!

#Kameraadschap:
Samen werk, samen sterk, samen goed, (want) samen moet. Alleen samen komen mooie initiatieven tot leven.

#Gelijkwaardigheid:
De beste manier van slagen is door iedereen, op zijn eigen manier met zijn eigen kwaliteiten aan het doel te laten bijdragen. Gelijkwaardigheid voor iedereen en sportaanbod voor iedereen, dat is waar het om draait!

#Samen:
Het kan wel, in je eentje gaan voor je doel. Maar het samen halen geeft toch een veel fijner gevoel. Samen in deze Prokkelweek een beetje extra aandacht om te laten zien dat je als club ook rugby een inclusieve sport kan maken.

#Team:
Samen ik, samen jij, samen verdriet, samen blij, samen winst, samen strijd, samen op het veld, samen voor altijd.

#Discipline:
Als we nou allemaal doen waar we goed in zijn, dan zullen hindernissen enkel nog maar drempeltjes zijn.

   

   

   

Informatie

Locatie

Rugby Nederland
Bok de Korverweg 6
1067 HR Amsterdam

Contactpersoon


e-mail:
tel:

Datum

08 jun 2020
t/m
13 jun 2020

Aantal deelnemers

Aantal plaatsen: