Muzikale ontmoeting ’t Vinkhuys in Groningen

De Prokkel vindt plaats in Multifunctioneel Centrum 't Vinkhuys in Vinkhuizen. Er vinden muzikale optredens plaats van o.a. een NOVO band en een Ilmarine koor. Ook zorgen de cliënten van NOVO voor lekkere hapjes.

Dit evenement vindt plaats op vrijdag 3 juni, voor de officiële Prokkelweek. Op vrijdag 10 juni komen we met het organiserend comité bij elkaar om dit festival te evalueren.

Persbericht:

Vinkhuizen viert Prokkelweek één week eerder!

In de week van 30 mei t/m 3 juni organiseren verschillende instellingen in Vinkhuizen, in het kader van de ‘Prokkelweek’, een aantal feestelijke activiteiten met de bedoeling om uit te nodigen tot ontmoeting.

Prokkelweek
Met een ‘prokkel’ wordt een ‘prikkelende ontmoeting’ bedoeld; een ontmoeting tussen mensen met een verstandelijke beperking én mensen zonder. Iedereen kan mee doen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, met woningcorporaties, met fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij. De Nationale Prokkelweek is dit jaar van maandag 6 t/m zaterdag 11 juni. Zie ook www.prokkel.nl

Prokkelweek één week eerder in Vinkhuizen
In de wijk Vinkhuizen in Groningen wonen veel mensen uit verschillende culturen. Omdat het tijdens de nationale Prokkelweek Ramadan is en veel mensen in de wijk dan vasten, heeft Vinkhuizen besloten om in hún wijk de Prokkelweek een week eerder te houden, zodat iedereen uit de wijk mee kan doen aan de activiteiten waarbij ook hapjes en drankjes geserveerd worden.
De Vinkhuizer Prokkelweek wordt georganiseerd in samenwerking met:
Stichting Ilmarinen, NOVO, Lentis, Saaksumborg, Wij Groningen en ’t VINKHUYS.

Samen eten op donderdag 2 juni
Op donderdag 2 juni biedt Prokkelweek Vinkhuizen voor een klein prijsje een ‘Prokkelmenu’ aan in de Veldspaatflat. Tussen 12.00 en 13.00 uur wordt daar een lunch geserveerd, en tussen 17.00 en 18.00 uur kan men er aanschuiven voor het diner. Álle bewoners van Vinkhuizen zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit ‘Prokkelmenu’.

Een muzikale ontmoeting op vrijdag 3 juni
Op vrijdagmiddag 3 juni is er in ’t VINKHUYS aan de Diamantlaan 94 tussen 13.30 en 16.00 uur gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Deze afsluiting van de vervroegde Prokkelweek in Vinkhuizen zal opgeluisterd worden met optredens van de Kornalijnband, Family UNPLUG, het Ilmarinenkoor en Indonesische Kids. Onder het genot van gratis hapjes en een drankje kan men tijdens het luisteren naar deze klanken nog even napraten met alle mensen die elkaar ontmoet hebben.

Voor meer informatie en eventueel een foto kunt u contact opnemen met Wia Wemer:
06 – 15940773 / w.wemer@ilmarinen.nl

Jaar2016
Datum10-06-2016
LocatieMultifunctioneel Centrum 't Vinkhuys
AdresDiamantlaan 94, 9743 BJ Groningen
Contactpersoon
E-mail
Telefoon