Nationale Prokkelstagedag Zeeland 2013

MEE Zeeland en Klaverblad Zeeland bieden mensen met een licht verstandelijke beperking de mogelijkheid om tijdens de `Week van het Prokkelen´, van 3 t/m 8 juni, een dag mee te lopen bij verschillende organisaties in de regio.
De Prokkelstages vinden voornamelijk plaats op de Nationale Prokkelstagedag op donderdag 6 juni.
Verschillende Zeeuwse organisaties en burgemeesters bieden een stageplek aan.

Prokkelstage
Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Doel van de Prokkelstages is dat mensen met een licht verstandelijke beperking kennismaken met verschillende functies en organisaties. Organisaties leren meer over het arbeidspotentieel van mensen met een verstandelijke beperking. MEE Zeeland en Klaverblad proberen zoveel mogelijk organisaties te vinden die aansluiten bij de interesses van de deelnemers.

Stagebedrijven
Door de laagdrempeligheid en doordat de Prokkelstage slechts voor één dag is, zijn veel organisaties bereid mee te werken. Organisaties die een stageplek willen bieden, zijn overigens ook nog steeds van harte welkom om zich aan te melden.

Aanmelden
Iedereen die zich wil aanmelden voor het lopen van een Prokkelstage kan terecht bij Ria de Ridder via tel. 0118 -43 20 00 of via r.deridder@meezeeland.nl.
Ook organisaties die een stageplek willen aanbieden kunnen bij Ria de Ridder terecht.

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/mei/07/gezocht_mensen_met_licht_verstandelijke_beperking

en we hebben ook een facebook pagina met het laatste nieuws  http://www.facebook.com/prokkelzld

We doen zelf natuurlijk ook mee.
Peter Brakman, directeur van MEE Zeeland gaat stage lopen bij Stefan Vermoen op de Betho. Dus Peter gaat hele dag meewerken bij de groenvoorziening. Stefan Vermoen heeft verleden jaar bij Peter Brakman stage gelopen. Daar heeft hij gezien wat Peter doet, nu gaat Peter kijken wat Stefan doet. En het blijft niet bij kijken, maar ook samen aan het werk.

Klik hier voor de Prokkel nieuwsbrief van MEE Zeeland

Jaar2013
Datum06-06-2013
LocatieMEE Zeeland regio Walcheren
AdresBuitenruststraat 8, 4337 EH Middelburg
Contactpersoon
E-mail
Telefoon