Officiële lancering website www.bijzonderwelkom.nl

Uitnodiging

U bent bijzonder welkom bij de officiële lancering van de website www.bijzonderwelkom.nl.
 
Dit vindt plaats op vrijdag 12 juni 2009, van 13.30-15.30 uur in Atelier De Loeff van Reinaerde, Loefmann Berchmakerstraat 12 te Utrecht (centrum).
 
De VGN wil graag werken aan de zichtbaarheid van de gehandicaptenzorg bij het Nederlandse publiek en wil graag bevorderen dat mensen met en zonder een beperking elkaar ontmoeten. Onder andere voor dat doel zijn veel VGN-leden – instellingen in de gehandicaptenzorg – voor hun cliënten een dagbestedingsbedrijf begonnen. Om deze bedrijfjes – waar mensen met een beperking arbeidsmatige dagbesteding hebben en die gericht zijn op het publiek – vindbaar te maken en daarmee hun bekendheid te ondersteunen heeft de VGN de website www.bijzonderwelkom.nl laten maken. Geïnteresseerden kunnen daar eenvoudig zoeken op rubriek (boerderij, dienstverlening, horeca, kunst, vrije tijd, winkel) of op provincie welke dagbestedingsbedrijven er zijn.
 
Zo is Atelier de Loeff natuurlijk ook op de website te vinden. In het atelier vervaardigen en verkopen cliënten van Reinaerde handgemaakte kaarsen en artikelen van papier-maché.
 
Programma
13.30 uur
Ontvangst
14.00 uur
Welkomstwoord Anton Maas, voorzitter Raad van Bestuur Reinaerde
 
woordje cliënt Reinaerde
 
Openingswoord en officiële openingshandeling Hans Bruning, directeur VGN
14.30 – 15.00 uur
Optreden Danny Smoorenburg, winnaar van het Europees songfestival voor mensen met beperking 2007 in Portugal met het lied Blije mensen. Hij verscheen onlangs in het tv-programma Down met Johnny, zijn huidige hit is Sambal op je boterham
15.30 uur
Sluiting
 
Prokkel
Op vrijdag 12 juni vindt er in Atelier de Loeff van 10.00-15.30 uur ook een Prokkelactiviteit plaats: bezoekers kunnen daar een fakkel kleurdompelen. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Zie www.prokkel.nl
 
Wilt u doorgeven of u al dan niet aanwezig kunt zijn aan Rita Zaal: rzaal@vgn.nl
 
Erma van Lamoen,
Manager Communicatie
Jaar2009
Datum12-06-2009
LocatieAtelier De Loeff
AdresLoeff Berchmakerstraat 12, 3512 TD Utrecht
Contactpersoon
E-mail
Telefoon