Olympic Moves in Arnhem

Tijdens de opening van Olympic Moves The School Final wordt op het podium voor 6.000 scholieren de vlam ontstoken door 5 Special Olympics sporters met een verstandelijke beperking, 2 TeamNL sporters en 2 deelnemende scholieren aan Olympic Moves. 

De vlam wordt gezamenlijk het terrein afgedragen en 's avonds bij de Special Olympics in Doetinchem binnengebracht. 

Olympic Moves The School Final: 
Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevings-wereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 300 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen – door samen te sporten – onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land. 

Olympic Moves wordt ieder jaar afgesloten met The School Final. De ruim 6000 ­finalisten gaan de uitdaging met elkaar aan om het kampioenschap voor scholen in 16 verschillende sporten! Een dag samen vol sport, plezier en show. Motto van deze Olympische dag is plezier beleven door te sporten met elkaar; ‘deelnemen is net zo belangrijk als winnen’!

Special Olympics
Special Olympics Inc. is uitgegroeid tot ’s werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking: wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers. In Nederland zijn de Special Olympics op 8, 9 en 10 juni op allerlei locaties in de Achterhoek. De opening is vrijdag 8 juni in Doetinchem. 

Het is mooi dat deze beide sportevenementen op deze manier met elkaar worden verbonden. 

Jaar2018
Datum08-06-2018
LocatieSportcentrum Papendal
AdresPapendallaan 9, 6816 VD Arnhem
ContactpersoonRagna Schapendonk
E-mailr.schapendonk@specialolympics.nl
Telefoon085-4844094