Opening foto/gedichten expositie in Cuijk

Op vrijdag 11 juni om 11 uur wordt in het gemeentehuis in Cuijk de foto/gedichtenexpositie geopend door de wethouder en David Polman. De expositie bestaat uit 25 lijsten met vertellingen van David Polman. David laat hierin zien hoe hij dingen in het dagelijks leven beziet en beleeft. David woont bij zorginstelling Dichterbij. Een regionale fotoclub heeft bij David’s expositie passende foto’s gemaakt. De expositie is tot en met augustus tijdens openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen. Daarnaast staan er in in de hal van het gemeentehuis 10 panelen met gedichten. Kortom een aangename expositie waarin mensen met een verstandelijke beperking mooie mogelijkheden laten zien.

David Polman
Een bijzondere manier van denken en beleven

David Polman is een 27 jarige jongeman, die levenslustig in het leven staat.
Zijn kinderjaren zat hij op de school voor speciaal onderwijs, waar hij allerlei vaardigheden leerde. Dat het hem niet gelukt is om te lezen en schrijven deert hem niet.
David heeft andere talenten. Sinds zijn jonge volwassenheid woont en werkt hij bij zorginstelling Dichterbij. Hij woont samen met zijn broer Wilco en enkele andere huisgenoten in een woonwijk.
Met voldoening werkt hij binnen dagbesteding in de dienstverlening, poetst in de schouwburg en een peuterspeelzaal en uit zich creatief  in schilderen.
In zijn vrije tijd zingt hij bij een koor.
Daarnaast speelt hij met zijn broer Wilco accordeonmuziek. Noten lezen kunnen ze allebei niet, maar ze horen de melodie en zo hebben ze zich muziekaal ontwikkeld. Regelmatig worden ze uitgenodigd om in woonhuizen een feestje op te luisteren.

David is een vlotte prater en staat op een eigen wijze in het leven. Hij heeft een eigen logica en een bijzondere manier van denken en beleven.
In overleg met David zet ik zijn vertellingen om in gedichten, waarvoor alleen zijn eigen woorden gebruikt worden….het is en blijft David’s vertelling. 

Els Bloemen

De vertelling van David zelf: "Ik ben bij Erwin Kroll geweest" (download pdf)

Jaar2010
Datum11-06-2010
LocatieLouis Jansenplein 1, 5431 BV Cuijk
Locatienaamgemeentehuis Cuijk
Contactpersoon
E-mail
Telefoon