Philadelphia actief in de Prokkelweek 2018

Philadelphia actief in de Prokkelweek

Philadelphia doet al vele jaren mee met de Prokkelweek. Vanuit het programma Ondernemerschap organiseren de medewerkers  elke keer weer een breed scala aan inspirerende ontmoetingen en stages. Zodat haar bewoners en deelnemers met een verstandelijke beperking in staat worden gesteld om op een laagdrempelige manier te participeren in de samenleving en hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Vraaggerichte aanpak
Belangrijk in de aanpak van Philadelphia is de vraaggerichte werkwijze waarbij de mogelijkheden van de cliënt centraal staan. Kernvragen zijn: Waar ben je goed in, wat wil je leren en wat kan jou daarbij helpen? Een Prokkel(stage) biedt dan een hele mooie en laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende mogelijkheden in de maatschappij.
 
Zo gaan dit jaar alle cliënten bij dagbestedingslocatie Puur Natuur in Hengelo op 7 juni op Prokkelstage. Van muziek maken met een muzikant, schilderen met een kunstenares, badjuf bij het zwembad en conciërge bij het gemeentehuis tot stages in een winkel, pannenkoekenhuis, bij VNG, en bij de communicatieafdeling van Philadelphia waar een cliënt een vlog wil leren maken. Alle cliënten hebben zelf hun interesse aan gegeven en doen iets wat bij hen past. Aan het einde van de dag verzamelen alle stagiaires en stage-aanbieders zich in de dorpskerk waar de burgemeester certificaten uitreikt en zorgrobot Phi van de partij is.
 
Spetterend prokkelprogramma
Bij Philadelphia in Zeewolde is er in de Prokkelweek een spetterend Prokkelprogramma opgetuigd. Daar gaan cliënten met de burgemeester en wethouder door het gemeentehuis en naar een open dag bij de politie en brandweer. Een aantal cliënten doen mee aan een graffiti workshop en natuurlijk hebben de medewerkers diverse stages voor hun cliënten geregeld, onder andere bij de plaatselijke supermarkt, kringloopwinkel en een fruitbedrijf. Het verbreden van de horizon en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en talenten staan centraal.
 
Ook in Den Haag en Rotterdam is er bij Philadelphia een uitgebreid prokkelprogramma. Zo gaan cliënten naar BeleidsProkkels bij ministeries, als muziekreporter aan de slag en op stage, bijvoorbeeld in de wolken op de Euromast, bij een Jamies Oliver restaurant, een makelaar en een gemeentehuis.
 
Interne Prokkelmarktplaats
Via de interne Prokkelmarktplaats van Philadelphia wordt in de Prokkelweek een zeer breed scala aan prokkelstages aangeboden. Zo kunnen cliënten van Philadelphia een dagje als clown, beleidsadviseur of als muziekexpert aan de slag. Of op stage bij FC Utrecht, een theater, een bureau voor festivalorganisatie en in een bedrijfskantine. Op de Prokkelmarktplaats van Philadelphia kunnen cliënten samen met hun begeleider een Prokkelstage kiezen die bij hen past.

Kijk hier naar onze trailer http://https://youtu.be/HivWUp0Qpa4
 
Prokkels in de activiteitenkalender waar Philadelphia bij is betrokken:


Jaar2018
Datum04-06-2018 t/m 09-06-2018
LocatieWijersstraat 1, 3811MZ Amersfoort
ContactpersoonHenk Stoel
E-mailh.stoel@philadelphia.nl
Telefoon06-51920089