Philadelphia actief in de Prokkelweek

Philadelphia doet als Full Partner al vele jaren mee met de Prokkelweek, de medewerkers weten elke keer weer creatieve en inspirerende ontmoetingen te organiseren. Dit jaar worden er veel muziekProkkels georganiseerd omdat muziek een belangrijk thema is binnen Philadelphia. Een greep uit de muziekProkkels:

 • In Heemskerk wordt een gezellige smartlappenworkshop georganiseerd onder begeleiding van de "zingende accordeonist" Jim. Medewerkers van Nuon en Philadelphia-cliënten van de Zeshoek te Heemskerk zingen lekker mee met smartlappen en Hollandse knallers. Als blijvend aandenken van hoe muziek verbindt, wordt een aantal liedjes op cd vastgelegd.
 • In de regio Amsterdam gaat een rapper aan de slag met een cliënt die heel erg van rappen houdt. Ze maken samen een eigen rap.
 • Verder is er een workshop Afrikaanse dans en percussie van een echte Afrikaanse artiest voor een paar cliënten die dit heel bijzonder vinden.
 • In de regio Oost worden enkele cliënten aan lokale fanfarekorpsen gekoppeld, zij mogen repetities bijwonen en in Barneveld mag een cliënt naar Omroep Gelderland.

Nog meer Prokkels bij Philadelphia:

 • Cliënten van Philadelphia, locatie Schelpenhof, gaan in de Prokkelweek op diverse stages in Den Haag en omstreken, bijvoorbeeld bij een hondenuitlaatservice.
 • Cliënten van PhilaZon en de bewoners van het Zonnehuis in Zwolle organiseren samen een spelletjesmiddag. Iedereen is welkom om mee te spelen en een kijkje te nemen in de keuken van het Zonnehuis.
 • In het hart van Maastricht ligt een oud Ursulinenklooster met een prachtige kruidentuin. Deze locatie van Philadelphia wordt opgeknapt door cliënten van Philadelphia, in samenwerking met een herboriste (kruidendeskundige) en mensen uit de buurt.
 • Cliënten van Philadelphia doen mee aan de BeleidsProkkel in Den Haag, waar er stage zal worden gelopen bij onder andere de Nationale ombudsman, het Ministerie van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
 • In de gezamenlijke hal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie doet Philadelphia mee aan een informatiemarkt om de ontmoeting te bevorderen en de zichtbaarheid van mensen met een beperking te vergroten. Er worden onder meer door cliënten gemaakte cadeauartikelen en kunst verkocht, maar er wordt ook informatie gegeven over hoe locaties werken.
 • Verschillende teams van Philadelphia doen mee met de ProkkelSterrenslag.

Door mee te doen deze activiteiten ontstaan er nieuwe verbindingen: cliënten breiden hun netwerk uit, leren nieuwe mensen kennen en zien hoe het er op andere plaatsen aan toe gaat, terwijl anderen kennis maken met de kwaliteiten en mogelijkheden van cliënten. Zo kan iedereen ervarend leren, en geïnspireerd naar huis gaan.

VERSLAG:

Prokkelweek met ondernemende kansen
Afgelopen week werd overal in het land de Prokkelweek georganiseerd. Een Prokkel staat voor een prikkelende ontmoeting in de maatschappij  Veel locaties vanuit Philadelphia hebben meegedaan met een scala aan activiteiten. Muziek was het centrale thema binnen onze organisatie, waarbij o.a. in Heemskerk en Amsterdam Prokkels met deze insteek plaats vonden. En in Zwolle was afgelopen zaterdag het grote muziekfeest in het PEC stadion.
 
Het festijn begon op maandag 12 juni met de Prokkel Sterrenslag in Arnhem. Teams uit het hele land van tientallen organisaties kwamen samen om te sporten. Niet om te winnen, maar om elkaars mogelijkheden te ontdekken. Elk team bestaat uit 5 mensen met en 5 mensen zonder verstandelijke beperking. Samenwerken was het sleutelwoord. Dit alles omlijst met veel gezelligheid van o.a. de Oranje Man en namens Philadelphia heeft ook Gea Zandink haar talenten laten zien.
 
In de opvolgende dagen gebeurde er heel veel in het land. We realiseren ons dat we niet alles in beeld kunnen brengen, daarom een willekeurige greep uit wat er zoal gebeurde:

 • Cliënten van PhilaZon en de bewoners van het Zonnehuis in Zwolle organiseerden samen een spelletjesmiddag. Iedereen was welkom om mee te spelen en een kijkje te nemen in de keuken van het Zonnehuis.
 • Cliënten van Philadelphia deden mee aan de BeleidsProkkel in Den Haag, waar er stage is gelopen bij onder andere bij de Nationale Ombudsman, het ministerie van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
 • In de gezamenlijke hal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie deed Philadelphia mee aan een informatiemarkt om de ontmoeting te bevorderen en de zichtbaarheid van mensen met een beperking te vergroten. Er werden onder meer door cliënten gemaakte cadeauartikelen en kunst verkocht, er was een demo van 3D-Printing, Silent Disco maar er werd ook informatie gegeven over hoe onze locaties werken. Hoogtepunt van de dag was het bezoek van Minister Roland Plasterk  die veel belangstelling voor de werkzaamheden van onze cliënten toonde.
 • In Leeuwarden gingen drie cliënten uit Sneek Prokkelstage doen op een wel heel bijzondere plek, namelijk in de gevangenis. Een verrassende ervaring waar veel van geleerd werd en waar ook nog eens de nodige kennis is uitgewisseld. 
 • In Hengelo (Gld) werd op 15 juni de Prokkeldag voor alle cliënten feestelijk afgesloten met de uitreiking van de bijbehorende certificaten. Tijdens een gezellig samenzijn reikten wethouder Jan Engels en Han van Esch, Raad van Bestuur, Philadelphia deze uit.
 • Woensdag mocht Stefan van Omme een Prokkelstage lopen bij Hart van Nederland. Stefan woont op locatie de Marke in Doesburg en werkt bij Puur Natuur. Mede dankzij Puur Natuur, SBS6, Stichting Prokkel en Philadelphia kreeg hij de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van het tv-programma. Ook mocht hij kennismaken met de twee presentatrices. Natuurlijk was er ook nog wat tijd over om voor de camera te gaan staan. Stefan heeft een prachtige dag gehad en we laten je graag meegenieten. Wil je weten hoe Stefan zijn dag eruitzag? Kijk dan het filmpje! https://www.youtube.com/watch?v=Yayk3m3j8SI&feature=youtu.be

Hieronder de foto's van deze week:

   
ProkkelSterrenslag                                                ProkkelSterrenslag

   
 ProkkelSterrenslag                                               Hengelo

   
BeleidsProkkel Den Haag                                     BeleidsProkkel Den Haag

   
Informatiemarkt Ministerie BZK                            Informatiemarkt Ministerie BZK

   
PhilaZon flyer                                                        Artikel LC over Prokkel in de gevangenis

Jaar2017
Datum12-06-2017 t/m 17-06-2017
LocatieStichting Philadelphia Zorg
AdresWijersstraat 1, 3811MZ Amersfoort
Contactpersoon
E-mail
Telefoon