Play Unified in Arnhem

Op vrijdag 7 juni wordt Special Olympics Team NL gehuldigd tijdens Olympic Moves The School Final in Arnhem (Papendal).

Team NL heeft van 8 t/m 21 maart deelgenomen aan de World Summer Games in Abu Dhabi. In totaal hebben 7.500 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen het tegen elkaar opgenomen. De 64 sporters van Special Olympics Team NL zijn thuis gekomen met maar liefst 32x goud, 18x zilver, 19x brons en nog vele vaantjes voor de vierde t/m achtste plaats.

De sporters keerden niet alleen terug met de behaalde wereldprestaties, maar ook met meer zelfvertrouwen, betere sociale vaardigheden en hun zelfredzaamheid is sterk verbeterd.

Tijdens de openingsshow van Olympic Moves zal Team NL gehuldigd worden. Team NL zal vervolgens de Olympische Vlam op het podium ontsteken.

Na de openingsshow zal Team NL samen gaan sporten met medewerkers van Coca Cola. Team NL heeft namelijk Coca Cola door middel van een videoboodschap uitgedaagd om samen met ze te sporten en Coca Cola is de uitdaging aangegaan. Als de verschillende finales van Olympic Moves zijn afgerond dan zullen de leerlingen (6000) weer richting het podium komen. Op dat moment zullen de leerlingen samen gaan sporten met Team NL en zullen de medewerkers van Coca Cola de verschillende onderdelen begeleiden. Dit alles sluit natuurlijk heel mooi aan bij het thema 'inclusief sporten' uit het nieuwe sportakkoord.

Olympic Moves The School Final:
Olympic Moves wordt ieder jaar afgesloten met The School Final. De ruim 6000 ­finalisten gaan de uitdaging met elkaar aan om het kampioenschap voor scholen in 16 verschillende sporten! Een dag samen vol sport, plezier en show. Motto van deze Olympische dag is plezier beleven door te sporten met elkaar; 'deelnemen is net zo belangrijk als winnen'!

The School Final vindt plaats op vrijdag 7 juni 2019 in Arnhem en omliggende gemeente.

Olympic Moves vindt het belangrijk dat er sportief en op een leuke manier gestreden wordt om het kampioenschap, dit komt terug in onze eed.

"In naam van alle leerlingen en docenten beloven wij samen deel te nemen, met respect voor de spelregels, de scheidsrechters en onze tegenstanders. Hierbij halen wij het maximale uit onszelf, gedragen we ons sportief en maken we bovenal plezier!"

Special Olympics:
Special Olympics Inc. is uitgegroeid tot 's werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking: wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers.

Samen met 2.500 coaches, 20.000 vrijwilligers en minstens 500.000 toeschouwers zijn de World Games 's werelds grootste sportevenement in 2019! De 64 sporters van Team NL waren actief in 13 takken van sport: atletiek, bowling, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.

Deelname aan de World Games was voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Team NL
Special Olympics Team NL bestaat in totaal uit 98 personen; 64 sporters, 3 Unified Partners, 23 coaches en 8 stafleden. Bij het samenstellen van Team NL werd niet alleen gekeken naar de sportieve prestatie van de sporters, maar met name naar de geschiktheid en zelfstandigheid van de sporter en de meerwaarde van deelname voor de sporter.

Jaar2019
Datum07-06-2019
LocatieSportcentrum Papendal
AdresPapendallaan 9, 6816 VD Arnhem
Contactpersoon
E-mail
Telefoon