Praktijkgerichte rondleiding Zorgkantoren Coöperatie VGZ Eindhoven

Zorgkantoren Coöperatie VGZ heeft op haar kantoor in Eindhoven een rondleiding georganiseerd.

Er stond van alles op het programma:
De gastvrouw heeft de gasten welkom geheten en verteld hoe zij klanten ontvangt, we hebben een spel gespeeld en in het restaurant bekeken hoe de lunch wordt gemaakt, we hebben geluncht. Verder heeft de helpdeskmedewerker laten zien hoe ze een printerstoring oplost, bij klantadvies hebben we meegemaakt hoe de medewerkers de klanten te woord staan via de telefoon, en als laatste hebben we klantbrieven geopend en gescand in de postkamer.

Bewoners van Stichting SWZ uit Eindhoven hebben deze praktijkgerichte rondleiding gevolgd.

Het programma was van 11.00 tot 14.00 uur. 

VERSLAG

Prokkelinitiatieven geslaagd: “jullie namen echt de tijd voor ons”

Donderdag 15 juni organiseerde Zorgkantoren Coöperatie VGZ op het kantoor in Eindhoven twee Prokkels voor klanten met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Dit initiatief heeft als doel om mensen met een verstandelijk beperking te helpen integreren in onze samenleving (www.prokkel.nl).

Rondleiding
We hebben samen geluncht en gaven een rondleiding door ons gebouw. Gastvrouw Hortense Litjens legde uit hoe zij klanten ontvangt en helpdeskmedewerker Monique Gielis liet zien hoe zij een printerstoring oplost. Op de postkamer vertelde Daan Smets hoe zijn medewerkers de post verwerken en scannen. De klanten pakten zelf ook een aantal brieven uit. Een andere groep maakte één van onze brieven korter en begrijpelijk.

Leuk en leerzaam
De klanten reageerden heel positief. Ze vonden het leuk en leerzaam, en zoals één deelnemer zei "we voelden ons erg welkom, jullie waren erg aardig en namen echt de tijd voor ons". Ook de begeleiders waren enthousiast. De klanten gaven tips die we verder uitwerken, bijvoorbeeld de tip om goed te luisteren en samen te vatten. Zowel de klanten als wij hebben veel geleerd van deze waardevolle ervaring. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

Greta Kaag, Jessica Diepenhorst, Femke Steenis, Caroline Coenen, Renée Gorter.

   

Jaar2017
Datum15-06-2017
LocatieCoöperatie VGZ Eindhoven
AdresKennedyplein 300, 5611ZV Eindhoven
Contactpersoon
E-mail
Telefoon