Prikkelende doe-fietstocht (Prokkelrit) Amersfoort/Leusden

Op veler verzoek vindt op zaterdag 13 juni voor de tweede keer de Prokkelrit plaats. Een prachtige fietstocht waarbij fietsers zich onderweg kunnen laten verrassen door kunst en cultuur van mensen met een verstandelijke beperking. Heerlijk fietsen, niets moet, alles mag. De tocht voert door bos en heide. Fanatieke toerfietsers kunnen gebruikmaken van een extra lus door de Gelders Vallei.

De rit start bij Vruchtentuin & Theehuis den Heyligen Berg in het Lockhorsterbos (tussen Leusden en Amersfoort).

Speciaal deze dag is er een verkooppunt en expositie van werk van mensen van de Amerpoort en demonstreren zij het kaarsen maken. Wil je het daarna zelf proberen, dan kan dat. Ontmoetingscentrum De Klepper (Abrona) biedt op dezelfde locatie bezoekers eenmalig de mogelijkheid om zich uit te leven met Oudhollandse spellen. Vanaf Vruchtentuin & Theehuis den Heyligen Berg gaat de rit door landgoed Den Treek. Bij Huize Den Treek passeren fietsers de locatie ‘Pimp&pump your bike’. Wie in de stemming is of wil komen, kan hier door jongeren met en zonder verstandelijke beperking zijn fiets laten pimpen of minimaal zijn banden laten pumpen. Na de pimp&pump stempelpost kunnen fietsers op de koffie bij de Heygraeff in Woudenberg (Reinaerde). De Heybende zorgt voor een muzikale noot. En wie zijn handen uit de mouwen wil steken, kan aan de slag bij een workshop gipsen beeldjes. De Prokkelrit voert verder naar Leusden-Zuid. En wie durft in Leusden-Zuid een circuitje aan met de gehandicaptenafdeling van gymnastiekvereniging Impala? De Prokkelrit zit er nu bijna op, behalve voor mensen die net wat verder willen fietsen. Zij zijn in De Glind welkom op het Lentefestival.

Meer nog dan vorig jaar is de Prokkelrit een samenwerking tussen zzp’ers uit Amersfoort en Leusden en lokale centra voor gehandicaptenzorg. Uniek is bovendien de samenwerking met leerlingen van het Nieuwe Eemland College die hun maatschappelijke stage wijden aan Prokkel.

Bijzonder is ook het ‘maatjesproject’. Vrijwilligers uit de regio bieden mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om mee te fietsen, iets wat normaal gesproken niet lukt zonder begeleiding.

Er kan gestart worden tussen 10.00 en 11.30 uur. Fiets mee en laat je verrassen!

Fotoalbum

Foto’s Prokkelrit in Leusden

Jaar2009
Datum13-06-2009
LocatieHeiligenbergerweg 1, 3833AC Leusden
ContactpersoonAnita van der Vlist
E-mailWIL GEEN MAIL MEER ONTVANGEN
Telefoon033-4952773