Prikkelende ontmoetingen op de kwekerij in Uithuizen

In ’t Lage van de Weg, een dorpje naast Uithuizen, geheel in het noorden van Nederland, is Kwekerij ’t Noorden gevestigd, een locatie van Novo. Het is een geheel ecologische kwekerij waar verschillende groenten en planten gekweekt worden zoals: sla, bloemkool, knolvenkel, perkplanten, een aantal vaste planten, enzovoort.
Op de kwekerij werken 20 cliënten met een verstandelijke beperking. Zij voeren daar alle voorkomende werkzaamheden uit die betrekking hebben op het kweken van planten en groenten. Ook is er een afdeling waar haardhout gekloofd en bezorgd wordt bij de mensen thuis.

Op de Prokkel vrijdag kunnen bezoekers samen met onze cliënten tussen 9 en 10 uur en tussen 11 en 12 uur aardbeien plukken en/of bosuien oogsten. Iedereen mag maximaal 250 gram aardbeien bij elkaar prokkelen (zolang de voorraad strekt). Dit voor slechts € 0,50. De bosuien kosten 10 voor € 0,50.
 
Die dag is ook een aantal afgevaardigden van de gemeenteraad van de gemeente Eemsmond aanwezig. Zij ondersteunen een ochtend de cliënten bij hun werkzaamheden.
 
Fotoalbum

Foto’s Ontmoetingen op de kwekerij

Jaar2009
Datum12-06-2009
LocatieKwekerij 't Noorden
AdresOssegang 14, 9981 HH Uithuizen
Contactpersoon
E-mail
Telefoon