Prikkelende Prokkel in De Pelen

Bezoekers van ontmoetingscentrum de Gunnerij in Nederweert gaan samen met cliënten van PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) op ontdekkingstocht in natuurgebied De Pelen. En ze gaan samen aan de slag met het maken van insectenhuisjes!

Insecten zijn onmisbaar voor de natuur. Zij zorgen voor een belangrijk biologisch evenwicht. De laatste jaren hebben insecten het moeilijker gekregen. Vanwege landbouwgif, plagen en ziektes. Maar ook doordat zij minder nestel- en overwinterplekken hebben in tuinen. Denk hierbij aan tuinen die veelal bestaan uit steen en/of bijvoorbeeld kunstgras. Hierdoor kan tevens water minder goed weg.

Het klimaat verandert. Periodes van droogte worden afgewisseld met heftige buien. Ook hitte(stress) vormt steeds vaker een uitdaging. De gemeente Nederweert sorteert voor op de klimaatveranderingen en wil hierin voor inwoners een voorbeeld zijn. Voor de opvang van regenwater zijn bij het gemeentehuis van Nederweert wadi’s aangelegd en is meer groen aangeplant. Dit betekent ook meer leefruimte voor bijen en andere insecten.

Het bijenhotel is het sluitstuk van de nieuwe klimaatbestendige groenvoorziening rond het gemeentehuis. Op Koningsdag door Burgemeester Evers onthult. Het heeft de vorm van het gemeentewapen van Nederweert. Zie voor meer informatie en foto’s: https://www.nederweert.nl/inwoners/actueel-in-nederweert_42953/item/burgemeester-evers-onthult-bijenhotel-bij-gemeentehuis_112285.html.

De deelnemers van de Prokkkelactiviteit nemen het goede voorbeeld over en leveren met deze prokkelactiviteit ook gezamenlijk een bijdrage aan de natuur.

Programma:
12.00 – 13.00 uur lunch in de Peelboerderij
13.00 – 16.00 uur 3 activiteiten* (rouleren)
16.00 – 17.00 uur optreden Gerard van Kol in de Peelboerderij

* insectenhuisjes maken, tuin van Peelboerderij beleven en een speelse ontdekkingstocht door natuurgebied De Pelen.

Samenwerkende partners:
Staatsbosbeheer
Buitencentrum de Pelen/de Peelboerderij
Ontmoetingscentrum de Gunnerij
PSW (Pedagogisch Sociaal Werk)
Woningvereniging Nederweert
Gemeente Nederweert

Jaar2019
Datum03-06-2019
LocatiePeelboerderij
AdresMoostdijk 28, 6035 RB Ospel
Contactpersoon
E-mail
Telefoon