Prokkel presentatie inclusie Arduin in Middelburg

Stichting Arduin hecht grote waarde aan een inclusieve samenleving. Door middel van Prokkelen wordt dit gestimuleerd. Het gehele jaar door organiseert Stichting Arduin samen met andere organisaties activiteiten waarbij mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Dit wordt gedaan om de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren. Op de Prokkeldagen presenteert Stichting Arduin een overzicht van een aantal van deze activiteiten die het afgelopen jaar is gepasseerd.

Zoals daar zijn :
 – Op 28 februari j.l. organiseerde de Academie voor Kwaliteit van Bestaan in samenwerking met de gemeente Middelburg en de LFB de thema-avond: Politiek is voor iedereen! Deze avond vond plaats in de Raadzaal van de Gemeente Middelburg. In het kader van de Provinciale verkiezingen waren vele partijvertegenwoordigers aanwezig, maar ook de burgermeester van Middeburg. Een avond over politiek, het belang van stemmen, meedoen, hoe kun je je stem laten horen en hoe werkt stemmen. Een succesvolle avond waarop velen zich hebben laten horen!
 

– Lets is een ruilkring. Misschien wel dé uitkomst voor een krappe portemonnee. Mensen ontmoeten nieuwe mensen. Je doet iets voor iemand waar je goed in bent. Iemand doe iets voor jou waar je goed in bent. Zo help je elkaar zonder geld.Maandag 23 mei organiseerde de Academie voor Kwaliteit van Bestaan een thema-avond Lets.
 

– Op 14 april 2011 en op 24 mei 2011 vond de thema-avond Haarverzorging plaats. Deze avond werd samen georganiseerd met scholengemeenschap CSW te Middelburg. Clienten van Stichting Arduin en scholieren van de CSW hebben gezamenlijk ervaren hoe het is om in een kapsalon te werken.

– Op 25 juni a.s. organiseert Leesclub Arduin een boeiende middag met als thema: ‘Levensverhaal‘. Een geweldige middag voor met voor ieder wat wils. Vele bekende en minder bekende mensen geven deze dag hun meewerking. Rondom het thema levensverhaal staan de verschillende activiteiten op het programma: Bekende Zeeuw, Jan Zwemer vertelt een aantal verhalen in het Zeeuws. Een van de verhalen heeft hij speciaal voor deze dag bedacht en vertokt in een boekje wat ook uitgegeven gaat worden. Het is geïllustreerd door Danker-Jan Oreel. Cliënten van Stichting Arduin lezen voor uit hun eigen levensverhaal. Verder is er een boekenruilmarkt, worden boeken voorgelezen, is er een film te zien. Schrijfster Madeleine van Dijk leest voor uit haar eigen boek Kangie en de ontsnapping uit de kangoeboeroedierentuin . De Zeeuwse bibliotheek organiseert deze middag een workshop gedichtenschrijven met het thema: Levensverhaal. Iedereen kan hier aan deelnemen. Alle gedichten worden naderhand geëxposeerd in de bibliotheek van Middelburg. Het belooft een geweldige middag te worden met en voor iedereen! Het volledige programma is binnenkort op de website van Arduin na te lezen.

– In september organiseren de Zeeuwse Muzikanten samen met de Academie voor Kwaliteit van Bestaan een scratch. Muziekminnende mannen en vrouwen komen op deze zaterdag bij elkaar om een koor en orkest te vormen. Kenmerk van een scratchuitvoering is dat de deelnemers – die thuis hun partijen hebben ingestudeerd – niet eerder een bestaand koor of orkest vormden. Ze komen pas op deze dag samen om te repeteren en het publiek ‘s avonds een fantastisch concert aan te bieden. Lees hierover binnenkort meer over op de website van Stichting Arduin.
 

Heb je belangstelling voor deelname aan een van deze activiteiten, neem dan contact met ons op.

 

Jaar2011
Datum09-06-2011 t/m 11-06-2011
LocatieKoudekerkseweg 131, 4335 SL Middelburg
LocatienaamWebsite Stichting Arduin
Contactpersoon
E-mail
Telefoon