Prokkel Trap @ Strûif 3 in Heeswijk-Dinther

Door het spelen van een spel levend ganzenborden maakt u kennis met de bijzondere activiteiten op Zorgboerderij Tónnieje Hoeve en de mensen die daar werken.

Deze Prokkel is een van de drie Prokkels die wij organiseren. Wij organiseren deze op 10 juni 2011 met als doel bekend maakt bemind. De organisatie van de Prokkels Trap & Strûif is geheel vrijwillig en een initiatief van Ineke Barten, Josien Barten en Erny Bannink.

 

Wat is Trap & Strûif?

Trap & Strûif is de naam die wij bedacht hebben voor de drie activiteiten die wij als Prokkels willen organiseren op vrijdag 10 juni 2011.  Trap staat voor fietsen. Strûif is Brabants voor pannenkoek.

Wat is ons doel van onze Prokkel Trap & Strûif?

Met onze Prokkel Trap & Strûif willen wij mensen uit Heeswijk-Dinther, Veghel en Schijndel in contact brengen met de bijzondere medewerkers van de Kilsdonkse Molen en Tonnieje Hoeve. Door de Prokkels zorgen wij ervoor dat zij met elkaar kennismaken, elkaar voor het eerst ontmoeten of elkaar beter leren kennen.

 

Voor wie is onze Prokkel Trap & Strûif bedoeld?

Vooral voor de bijzondere medewerkers van de zorgboerderij Tonnieje Hoeve en de Kilsdonkse Molen en de  vrijwilligers die daarbij betrokken zijn. Maar ook voor middelbare scholieren om hen een kans te bieden voor de invulling van hun maatschappelijke stage. Natuurlijk ook voor de buurtbewoners. En voor mensen die toevallig één of beide locaties voorbij fietsen of wandelen.

Wat gaan wij doen op de Prokkeldag?
We organiseren bij de Kilsdonkse Molen als bij de Zorgboerderij Tonnieje Hoeve een activiteit.

 

1.     Bij de Kilsdonkse Molen gaan wij samen pannenkoeken bakken. Tussen 11.30 en 13.00 uur eten wij samen met de bijzondere medewerkers van de Tonnieje Hoeve;

 

2.     Bij de Tonnieje Hoeve wordt een spel worden gespeeld. Door het spel maakt u kennis met het werk dat de bijzondere medewerkersj doen bij Tonnieje Hoeve. Het spel duurt ongeveer 20 minuten;

 

3.     Fietstocht op een familiefiets tussen beide locaties. Ondertussen wordt u vertelt wat u ziet en waar u naar toegaat door onze speciale gids. De fietstocht duurt 10 minuten. 

Met wie werken wij samen?

Stichting De Kilsdonkse Molen, Stichting de Wis, Zorgboerderij Tonnieje Hoeve, Stichting Dichterbij en Belangennetwerk KansPlus. De laatste drie organisaties zijn speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Alle genoemde organisatie hebben één medewerker in het organisatieteam. En het team wordt versterkt door Berny die werkt bij de Tonnieje Hoeve en Laura die werkt bij de Kilsdonkse Molen.

Hoe maken wij onze Prokkels Trap en Strûif bekend?

Wij gaan een flyer maken die overal wordt verspreid. We zorgen voor een artikel in de lokale krantjes. Daarin geven wij uitleg over de Prokkels Trap en Strûif. En deze informatie is vooral bedoeld om mensen te prikkelen om mee te doen. We gaan samen met vrijwilligersbureau de Wis naar middelbare scholen om  presentaties te verzorgen. We hopen daarmee scholieren warm te krijgen om mee te helpen met de organisatie en uitvoering. Door mee te helpen telt mee voor hun maatschappelijke stage.

 

 Tot ziens op vrijdag 10 juni 2011!

 Namens organisatieteam Prokkel Trap & Strûif

 

§     Adviesbureau DIM voor Werkadvies:  Erny Bannink

§     Kans Plus afdeling Schijndel: Ineke Barten  

§     Stichting de Kilsdonkse molen: Josien Barten  

§     Stichting Dichterbij en Zorgboerderij Tonnieje Hoeve: Dianne van Erp  

§     Vrijwilligerscentrale de Wis te Uden: Tommy van Loosdregt

§     Bijzondere medewerkers: Berny Salden en Laura

 

Jaar2011
Datum10-06-2011
LocatieDodenhoeksestraat 1a , 5473 NB Heeswijk-Dinther
Contactpersoon
E-mail
Telefoon