Prokkeldag 2018 in Enschede

Voor onze locatie bevindt zich een plein waar wij op zaterdag 9 juni 2018 in samenwerking met de cliënten een dag willen organiseren voor de buurt. Het doel is om op een laagdrempelige manier het contact tussen bewoners uit de wijk te stimuleren en te bevorderen. Elkaar ontmoeten, leren kennen en elkaar in de toekomst weten te vinden. Een activiteit die volgens ons perfect past in de participatiesamenleving.

Het evenement is voor alle wijkbewoners van jong tot oud. Wat er deze middag te doen is o.a.: Muziek, een barbecue, koffie/thee, verschillende kraampjes, een springkussens, (sport-)activiteiten, een plek waar mensen meer te weten kunnen over Aveleijn en te midden van dit alles een plek waar tafels/stoelen/banken komen waar daadwerkelijk een ontmoeting kan plaatsvinden.

De Prokkeldag 2018 wordt in samenwerking met de cliënten georganiseerd.

We zien jullie graag tussen 12.00 en 16.00 uur. 

Enschede 18 juni 2018
 
Enschede Pathmos – Ruim een week geleden op  zaterdag 9 juni organiseerden wij (Aveleijn) met onze cliënten onze 2e  Prokkeldag. Een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking. In 2017 zijn we gestart met dit initiatief i.s.m. de Prokkel. Prokkel is sinds de start in 2007 uitgegroeid van een Verstandelijk gehandicapten 2daagse naar een Prokkelweek, vol prikkelende ontmoetingen.
 
Voor Aveleijn Pathmos begon het met een kleinschalige buurtactiviteit, waarbij het eerste contact met elkaar het doel was. Nu een jaar verder zijn contacten gelegd met elkaar. Zo hebben Aveleijn en Devio elkaar weten te vinden, en gaan we kijken waar we mogelijk in de toekomst kunnen samenwerken. Ook het contact met buurtbewoners is gelegd en hier is weer een nieuwe impuls aan gegeven. Dit jaar hebben we ons weer een doel gesteld: ‘Voor elkaar wat kunnen betekenen’. Bezoekers ontvingen een Aveleijn-tas met hierin een aantal kleinigheidjes en een folder. In deze folder wordt verteld wat het betekent om vrijwilliger te zijn bij Aveleijn en wat je hiermee voor een ander kunt betekenen.
 
Dit jaar hebben we de samenwerking gezocht met verschillende organisaties en bedrijven in de buurt. Naast Aveleijn heeft Wijkraad Pathmos een x-bedrag gesponsord. Mede hierdoor hebben we een ontzettend mooie dag neer kunnen zetten. Waarvoor dank!! De bedrijven in de buurt hebben sponsoring gedaan in de vorm van prijzen voor de verloting. Hiermee hebben we ruim 300 euro opgehaald voor het goede doel. Het door de cliënten gekozen goede doel van dit jaar was: ‘de Clini Clowns’. Hier is verheugd gereageerd op ons initiatief en resultaat.
 
Rest ons iedereen te bedanken voor een ontzettend mooie dag. Een dag voor mooie ontmoetingen tussen alle wijkbewoners. In het bijzonder willen wij alle vrijwilligers bedanken die deze dag mogelijke hebben gemaakt.
Hopelijk kunnen wij ook volgend jaar op jullie steun rekenen.
 
Hopelijk krijgt deze dag nog een extra mooie glans, aangezien we zijn genomineerd voor de ‘Gouden Prokkel 2018’ in de categorie ‘Prokkel in de Samenleving’. Op vrijdag 29 juni worden in Utrecht de prijswinnaars bekend gemaakt. De prijzen zullen worden uitgereikt door de minister van VWS, Hugo de Jonge.
 
Met vriendelijke groet,
 
 

Jaar2018
Datum09-06-2018
LocatieEversstraat 49, 7545 SX Enschede
ContactpersoonAlwin Huls
E-maila.huls@aveleijn.nl
Telefoon0534802810