PROKKELPROOF in Oosterhout!

PROKKELPROOF! De Prokkel staat dit jaar in het teken van het thema: film. Alle deelnemers vormen gezamenlijk het decor voor de film ‘Ben jij Prokkelproof?’ Filmmaker Bas de Leijer staat garant voor een dynamisch eindproduct.

MUZIEK EN DANS EN POEZIE IN DE VREDESKERK Zoals voorgaande jaren staat de Gruijtveldband uit Terheijden garant voor een spetterende opening. Maar deze groep van 40 mensen met een verstandelijke beperking speelt dit jaar voor het eerst samen met jongeren van de band Gotcha! van H19. Met alle aanwezigen zullen zij het Prokkel openingslied PRIKKEL PROKKEL laten horen, waarin Samantha een prachtige solo heeft. Ook de Wilgenband uit Made is weer van de partij. Samen met accordeonist Jeroen v.d. Bosch die speciaal voor deze gelegenheid met de Wilgenband optreedt laat de band hun gezellige repertoire horen.

Vocaal ensemble MezzeCare zingt met APPLAUS! (de muzikanten met een beperking) en meidenzanggroep WIEKENT, beiden van H19, een divers filmrepertoire. Dansgroepen met deelnemers uit beide doelgroepen maken een fantastische flashmob! Toneelspelers van Amarant en H19 improviseren rond het thema film. Eus Roovers en Sebastiaan Hitters laten op onnavolgbare wijze horen hoe ze elkaar inspireren bij het voordragen van gedichten. Artiesten van Dreamworx werken op verrassende wijze met ballonnen.

SCHILDEREN Kunstenaars met een beperking van het atelier KOA exposeren hun werk in de Vredeskerk. Maar ze zijn ook zelf aanwezig. Samen met kinderen van de basisscholen Paulo Freire en de Torenschouw gaan ze een groot stripverhaal schilderen. Ook bezoekers kunnen mee schilderen!

SPORT Helemaal nieuw dit jaar is de toevoeging van sportactiviteiten. Judovereniging Chikara uit Oosterhout komt met 15 judoka’s naar De Beuk om daar mensen met een beperking een onvergetelijke judowedstrijd te laten ervaren en beleven. In een één op één situatie worden deelnemers zorgvuldig begeleid op de matten. Hockeyvereniging De Warande komt met hun G-team op een Pannaveld achter De Beuk spelen. Ze laten zien, maar nodigen ook de bezoekers uit om deel te nemen aan een wedstrijd met het G-team op dit kleine formaat veld. Atletiekvereniging Scorpio laat op de velden voor de kerk zien hoe mensen met een beperking heel goed in staat zijn om atletiek te beoefenen. Met fluitballen en gekleurde hordes worden wedstrijden gespeeld. Ook het publiek wordt van harte uitgenodigd mee te doen!

POFFERTJES Natuurlijk wordt er ook goed voor de inwendige mens gezorgd. Chefkok Ben bakt samen met Kees heerlijke poffertjes. Lotte zorgt voor suikerspinnen en de popcornautomaat maakt het feest compleet. In de De Beuk zijn drankjes verkrijgbaar.

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

Vorig jaar waren wij genomineerd maar geen goud.
Dus hebben we er in Oosterhout een flinke schep bovenop gedaan;
-We zijn naar een beursvloer gegaan, hebben diensten geruild, zo konden we met vrijwilligers een eigen vervoerslijn opzetten!
-We zijn een serieuze sponsoractie gestart in het bedrijfsleven om de Prokkel te kunnen financieren.
-We hebben de publiciteit gezocht en gekregen, een wethouder kwam openen
-We hebben twee sportverenigingen benaderd met G teams die er alle twee waren
-We hebben een judovereniging bereid gevonden te komen en een soos met mensen met een beperking daaraan gekoppeld
-We hebben  toneel groepen   van spelers met een beperking en zonder een beperking aan elkaar kunnen koppelen
-We hebben een accordeonist zonder beperking kunnen koppelen aan een band in Made waardoor deze 35 mensen met beperking konden komen spelen.

Door dit alles zeker 500 mensen over de vloer gehad.En als klap op de vuurpijl hebben we woensdag 20 juni mee gedaan met haringhappen en maar liefst € 1.600 bij elkaar gehapt voor het Prokkelen !!!!

 

Jaar2012
Datum09-06-2012
LocatieDillehof 71, 4907 BG Oosterhout
Contactpersoon
E-mail
Telefoon