Prokkelsponsorloop voor Zuid-Afrika in Wolvega

Deze sponsorloop vindt plaats op donderdag 9 juni 2011 om 16.00 uur. De sponsorloop wordt georganiseerd op de skeelerbaan te Wolvega in het kader van “Help Yta Strikwerda naar Zuid-Afrika en steun de Down Syndrome Association”. Hieronder kunt u meer informatie lezen over Yta en de sponsorloop.

Yta Strikwerda is een vrouw met een down syndroom. Ze is een boegbeeld en ambassadeur voor mensen met het syndroom van down. De sponsorloop ondersteunt de activiteiten van de stichting Down Syndrome Association in Kaapstad. Met het sponsorgeld kunnen jonge mensen met het Down Syndroom extra mogelijkheden geboden worden om zich verder te ontwikkelen. De sponsorloop willen we samen laten vallen met de nationale Prokkeldag, een dag waar mensen met en zonder een beperking geprikkeld worden om samen een leuke activiteit te ondernemen. Wij vonden dit een mooie gelegenheid om hieraan de sponsorloop van Yta te koppelen.
Yta Strikwerda heeft in 2008 een Award gewonnen. Deze prijs heeft ze gewonnen omdat ze als vrijwilliger veel doet voor mensen met een down syndroom. Zoals de beeldvorming over mensen met een down syndroom veranderen door middel van een PP presentatie. Yta vertelt in haar presentatie altijd “kijk naar wat ik wel kan en niet naar wat ik niet kan”. Yta is in 2008 bij Mooi weer de Leeuw geweest. In deze uitzending vervult Paul de Leeuw de wens van Yta om samen met haar op de pony te rijden. Door haar assertieve en hilarische actie tijdens deze uitzending is dit fragment gekozen tot “TV moment van 2008”. Hierdoor heeft Yta de eerste DSI- award (Down Syndrome International) voor Nederland toegekend gekregen. Deze prijs mag Yta in augustus 2012 ophalen in Kaapstad, Zuid-Afrika.
Hiervoor heeft de Lfb waar Yta werkt een sponsorloop georganiseerd, Met dat geld wrodt in Zuid Afrika een project opgezet voor mensen met een down syndroom.
 Hier kun je een filmpje en foto’s zien over deze sponsorloopProkkel:
 
Jaar2011
Datum09-06-2011
LocatieWolvega
Contactpersoon
E-mail
Telefoon