Prokkelstage bij De Friesland Zorgverzekeraar Leeuwarden

De Friesland Zorgverzekeraar deed dit jaar voor de vijfde keer mee aan de Nationale Prokkelstagedag. Doel van deze dag is mensen in het bedrijfsleven in contact brengen met mensen met een beperking.

We doen dit omdat we ons maatschappelijk betrokken voelen en willen graag bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van deze kwetsbare mensen. Een bijkomend doel is contact met de beroepsgroep zorgverleners. Maar het allerbelangrijkste is om de Prokkelaars een mooie dag te geven. Daarnaast zijn de reacties van de medewerkers van De Friesland altijd erg positief en werken vele collega's graag mee.

Tijdens deze dag liepen 8 stagiairs mee met één van de medewerkers. Het ging om licht administratieve werkzaamheden en werkzaamheden in de catering. We hebben er een leuke en leerzame dag van gemaakt, zie onderstaand verslag:

Verslag

Bij binnenkomst in het Atrium kwamen de enthousiaste Prokkelaars gelijk op de proppen met een mooi cadeau voor De Friesland. Een prachtige zelfgemaakte bloemenkist (zie foto hieronder). Hartstikke mooi gemaakt. We waren dan ook blij verrast met dit mooie cadeau. In de AV-ruimte werden alle Prokkelaars welkom geheten door Bert van der Hoek. Tijdens het voorstelrondje onder het genot van een kopje koffie of thee en een gebakje, vertelden de Prokkelaars interessante verhalen over hun school, hun hobby's, hun werk en wat ze graag in hun vrije tijd doen.

Aan de slag

Alle Prokkelaars werden daarna gekoppeld aan collega's die ze meenamen naar de afdelingen waar ze die ochtend aan de slag gingen.

Vol enthousiasme gingen ze op pad. Zo gingen Roel en Elko in het bedrijfsrestaurant de lunch voorbereiden, waar later die middag de hele groep van zou gaan genieten. Pieter ging aan de slag op de afdeling Inkoop. Verder nam Geert een kijkje bij de Servicedesk. Priscilla stak de handen uit de mouwen op de Zakelijke markt en de servicepunten. Ger en Natasja zaten deze ochtend tot over hun oren in de post. Tot slot gingen Sarah en Sieta aan de slag op de Cliëntenadministratie en Zorginkoop.

Tijdens de werkzaamheden werden alle Prokkelaars op de foto gezet door Hüseyin Akkus, stagiair bij Marketing en Klantcommunicatie. Hij bezocht alle werkplekken en sprak met onze tijdelijke collega's. Hij maakte onderstaand fotoverslag en hoorde enthousiaste verhalen. Hij zag dat alle Prokkelaars erg geïnteresseerd waren en vooral zeer leergierig. Ze kregen geen genoeg van de dag en allemaal vonden ze het jammer dat de dag er al weer snel op zat.

De dag werd afgesloten met de lunch die door Roel en Elko was bereid. Tijdens deze gezellige lunch kwamen de verhalen los over hun ervaringen en duidelijk was dat alle Prokkelaars het enorm naar hun zin hebben gehad. 

"Jammer dat het al klaar is, ik vond het zo leuk!"

In de middag gingen we lekker lunchen met z'n allen. Toen we in het bedrijfsrestaurant kwamen lagen er heerlijke broodjes op tafel met wat jus d'orange en melk. Iedereen was om half 2 aanwezig. Behalve de leergierige Dennis. Die had zo veel te vertellen en te laten zien aan zijn begeleiders dat hij de tijd was vergeten. Toen uiteindelijk Dennis er ook was konden we beginnen met de lunch. Lekker eten en babbelen met iedereen. Het was erg gezellig. Toen de afsluiting was begonnen vonden de meesten het jammer. Ze konden wel de hele dag doorwerken. Maar aan alles komt een eind! Dus iedereen werd bedankt voor de medewerking en voor het plezier. Ze kregen nog een certificaat en een rugtas mee van De Friesland Zorgverzekeraar. En om af te sluiten kwam er nog een groepsfoto. Het was een geslaagde dag. 

        

Jaar2016
Datum09-06-2016
LocatieDe Friesland Zorgverzekeraar
AdresHarlingertrekweg 53, 8913 HR Leeuwarden
Contactpersoon
E-mail
Telefoon