Prokkelstagedag Muntendam 2013

De Vennen is een woonvorm voor 20 jongeren met een licht verstandelijke beperking en vaak bijkomend moeilijk verstaanbaar gedrag. Onder het mom van 'zo gewoon mogelijk' worden zij begeleid gedurende hun ontwikkelingsfasen.

Doelstelling is om kinderen te leren omgaan met verantwoordelijkheden, om een positief zefbeeld te creeren, om vaardigheden aan te leren en daarmee de eigen mogelijkheden te vergroten.

Onze kinderen willen zich graag thuis voelen in hun eigen omgeving om buiten te spelen en daar (leren) met andere kinderen om te gaan. Het kennen of weten wie er in de buurt wonen maakt dat zij zich vertrouwd voelen. Dit versterkt het zelfvertrouwen en het plezier en de zelfstandigheid neemt toe. Dit proces gaat niet vanzelf en verloopt niet altijd even makkelijk. Daarom maken we graag gebruik van de Prokkelstage.

Voor alle jongeren hebben we een stageplaats. In totaal zijn er 15 verschillende stageplaatsen waar de jongeren aan de slag gaan. Twee jongeren (12 en 17 jaar oud) gaan naar de gemeente, en twee gaan naar een hoveniersbedrijf. Ook de kringloopwinkel, supermarkt, cafetaria en een moestuin worden bijgestaan door verschillende jongeren. Twee jongeren gaan stage lopen bij de brandweer, er gaat iemand stage lopen bij de dagverzorging in Muntendam waar koffie geschonken, geknutseld en spelletjes gedaan worden. Een peutersepeelzaal, een multicultureel centrum, een heemtuin, een bloementuin en de politie krijgen een paar sterke armen te leen op de nationale Prokkelstagedag! Er is ook een stageplaats bij een persteam, die verslag gaat doen van drie verschillende prokkelstages in de buurt. Dat beloofd een ontzettend leerzame en leuke dag te worden waarin iedereen flink aan het werk gaat!

De Vennen werkt hierin samen met de Margaretha Hardenbergschool in Veendam.

Jaar2013
Datum06-06-2013
LocatieStichting de Zijlen - De Vennen
AdresDriemolenslaan 67, 9649 ER Muntendam
Contactpersoon
E-mail
Telefoon