Prokkelstagedag Muntendam

De Vennen is een woonvorm (van De Zijlen aan de Driemolenslaan 67 in Muntendam) voor 20 jongeren met een licht verstandelijke beperking en vaak bijkomend moeilijk verstaanbaar gedrag. Onder het mom van ‘zo gewoon mogelijk’ worden zij begeleid gedurende hun ontwikkelingsfasen.

Doelstelling is om kinderen te leren omgaan met verantwoordelijkheden, om een positief zelfbeeld te creëren, om vaardigheden aan te leren en daarmee de eigen mogelijkheden te vergroten. Onze kinderen willen zich graag thuis voelen in hun eigen omgeving om buiten te spelen en daar (leren) met andere kinderen om te gaan. Het kennen of weten wie er in de buurt wonen maakt dat zij zich vertrouwd voelen. Dit versterkt het zelfvertrouwen en het plezier en de zelfstandigheid neemt toe.

Dit proces gaat niet vanzelf en verloopt niet altijd even makkelijk. Daarom nemen we deel aan de Nationale Prokkelstagedag. Inmiddels zijn er diverse contacten gelegd in Muntendam en zijn veel mensen bereid een Prokkelstage aan te bieden. De voorbereidingen zijn alweer in volle gang.

De Prokkelstagedag wordt afgesloten met een gezamenlijk bijeenkomst voor alle Prokkestages in de provincie Groningen. Deze zal plaatsvinden op donderdag 5 juni van 16.00 – 17.30 uur in Muntendam. Deze afsluiting is voor stagiaires, stagebegeleiders en andere betrokkenen. Onder het genot van een hapje en een drankje worden de ervaringen uitgewisseld en worden de stage certificaten uitgereikt.

Vorig jaar werd door heel muntendam geprokkeld:
– Twee kinderen een dagje meelopen op het gemeentehuis met wethouders.
– Een van de kinderen heeft een dagje geholpen op de peuterspeelzaal ’t Kwetternest.
– Dagverzorging Muntendam kreeg hulp bij het koffie schenken en de spelletjes.
– We hebben een kijkje genomen in de keuken bij de bakker, een van de kinderen heeft samen met de bakker iets lekkers gemaakt.
– De brandweer Menterwolde ging een dag het dorp in om alle brandkranen digitaal in kaart te brengen.
– Verder waren er Prokkelstages bij: COOP Muntendam, Andreas Flowers (Moestuin in Zuidbroek), Dorpshuis De Menterne, Cafetaria Muntendam, en De Heemtuin Muntendam.
– Ook kregen een aantal kinderen een Prokkelstage-rondleiding bij de Brandweer Menterwolde en bij de Politie Veendam.

Jaar2014
Datum04-06-2014 t/m 05-06-2014
LocatieHerman Gorterweg 21, 9649 DA Muntendam
Contactpersoon
E-mail
Telefoon