Prokkelstages bij Raad van State in Den Haag

Er hebben vier mensen een Prokkelstage gedaan bij de Raad van State op de Nationale Prokkelstagedag op 9 juni 2016.

Op de volgende afdelingen:
Postkamer
Reproductieafdeling
Dossier- en Postbezorging
Depot en Archief
Technische Dienst

Verslag:
Donderdag 9 juni was het zover. De Prokkelstagiairs werden door Tamara, Karin en Chelsea hartelijk ontvangen met koffie en iets lekkers. Het eerste onderdeel van de dag bestond uit een korte uitleg over de Raad van State en een rondleiding door het Paleisje. Dat was wel nodig: de Prokkelaars hadden zich vooral ingeschreven op de stagefuncties, maar eigenlijk geen idee in welke organisatie ze waren beland! Daarna werden de stagiairs gekoppeld aan onze medewerkers en gingen ze met hen de werkvloer op.

Sanne ging aan de slag in de Postkamer. Heel secuur maakte ze bundels van poststukken die voor verdere verzending werden klaargezet. Het viel begeleider Ruud meteen op dat ze zeer zorgvuldig te werk ging. "En Sanne is heel nieuwsgierig!" Bij aanvang was Sanne nog wat verlegen, maar eenmaal in de Postkamer was daar niets meer van te merken: "Vandaag is zo'n bijzondere dag, dan moet je het er lekker van nemen!"

Stagiaire Angela mocht een dagje meelopen bij de Repro. "Ik vind het heel leuk, maar ben wel erg zenuwachtig." vertelde ze meteen aan begeleider Roy. Roy en Angela begonnen dan ook met een kopje koffie en een kort 'werkoverleg' om elkaar wat beter te leren kennen. Daarna ging Angela aan de slag. Bij de gezamenlijke lunch bleken haar zenuwen totaal verdwenen. "Vanmorgen mocht ik kopiëren en vanmiddag ga ik scannen!" zegt ze enthousiast. "En fouten maken is niet erg, want Roy deed ook al meteen iets verkeerd!"

Ype was vooral onder de indruk van het grote gebouw. De rondleiding in het Paleisje vond hij "cool" en een zittingszaal "stoer". Hij liep deze dag mee met zowel Raymond van het team Dossier- en Postbezorging als met Babette bij het Depot en Archief. "Twee afdelingen, dat is wel heel "chill" ", aldus Ype. En Raymond en Babette hadden er die dag een gezellige en enthousiaste collega bij!

Marco en Ralph van de Technische Dienst namen Wilma onder hun hoede. Wilma vond het ook spannend, maar heeft al behoorlijk veel werkervaring bij verschillende bedrijven. "Wat een mooi bedrijf is dit, zeg! Ik zou hier zo willen werken", zegt Wilma tijdens de lunch. "Het maakt niet uit op welke afdeling!" Met Ralph heeft ze onder andere op verschillende plaatsen in het gebouw lampen vervangen.

Volgend jaar weer!
Omstreeks 15.00 uur kwamen de Prokkelaars nog even bij elkaar om de dag samen af te sluiten. Iedereen was het er over eens dat het een heel geslaagde dag was. De Prokkelaars gingen vol trots, nieuwe ervaringen en een goed gevulde goodiebag naar huis. Onze interne begeleiders vonden het heel waardevol om aan deze Prokkelstagedag bij te dragen. Het viel de 'eigen' begeleiders van de Prokkelaars op, dat in een totaal nieuwe en vreemde omgeving de talenten van de Prokkelstagiairs meteen duidelijk zichtbaar zijn. Heel leuk en bijzonder om dat te zien.

Kortom, de Stichting Prokkel heeft er wat ons betreft een jaarlijkse stageplek bij!

 
       

Jaar2016
Datum09-06-2016
LocatieRaad van State
AdresKneuterdijk 22, 2514 EN Den Haag
Contactpersoon
E-mail
Telefoon