Prokkelstages Estinea-Oude IJsselstreek

Medewerkers van de gemeente Oude IJsselstreek en mensen met een beperking van Estinea hebben op maandag 4 en dinsdag 5 juni in elkaars keuken gekeken.

Dit deden zij in het kader van de nationale Prokkelweek. Een Prokkel is een ontmoeting tussen iemand met en iemand zonder verstandelijke beperking met het doel meer inzicht in elkaars leven te krijgen. Er stonden tien Prokkelstages op het programma tussen de gemeente en Estinea. Zo is wethouder Ben Hiddinga op pad gegaan met Joost. Joost heeft kort mogen ervaren hoe het is om wethouder te zijn en omgekeerd kreeg de wethouder de kans om mee te kijken met Joost tijdens zijn werkzaamheden bij de Welkoop: waar houdt Joost zich mee bezig en waar liggen zijn kwaliteiten?

De overige Prokkelstages waren onder andere met een leerplichtambtenaar, een secretarieel ondersteuner en burgemeester Otwin van Dijk. Laatstgenoemde ging samen met Marco op pad. Marco mocht tijdens de kermis in Megchelen de ambtsketen dragen en was zo voor een dag hulpburgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek.

 

Jaar2018
Datum04-06-2018 t/m 05-06-2018
LocatieStaringstraat 25, 7081 BN Gendringen
Contactpersoon
E-mail
Telefoon