Prokkelstages Puur Natuur Hengelo (Gld)

We gaan voor de Gouden prokkel

Op 7 juni is het weer zover … Puur Natuur gaat op Prokkel stage!!
 
Voor het 5de jaar op rij gaan wij met iedereen die bij Puur Natuur werkt op Prokkel stage!
Al in januari gaat het kriebelen en opperen de eersten hun wensen en gedachten over waar te gaan stage lopen op de Nationale Prokkel stagedag.
De wensen zijn telkens weer nieuw, men inspireert elkaar en zet elkaar aan tot nadenken. Waar en wat zouden de mogelijkheden zijn? Het gesprek gaat er over. Wat maakt nou dat je daar graag naar toe wilt. Waar ben je nieuwsgierig naar?
Ook dit jaar is het weer verrassend wat er allemaal boven komt aan vragen en ideeën.
 
 Zo gaan we dit jaar werken bij een drukkerij, een beeldhouwwinkel, bij een 3d winkel, bij een kunstenares, een pannenkoekenboerderij, wordt er mee gedraaid door een aantal dames in de facilitaire dienst. Iemand gaat naar de De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, en een naar de afdeling communicatie van Philadelphia. Ook wil iemand graag voor een dag conciërge zijn in het gemeentehuis.
Met een groepjes wordt er gewerkt met een kunstenares en wordt er ‘smiddags samen muziek gemaakt en gedanst.

Natuurlijk zien we aan het einde van de dag elkaar terug. Zowel de stagiaires, de aanbieders maar ook belangenbehartigers en allen die de dag mogelijk hebben gemaakt. We treffen elkaar in de dorpskerk. De burgemeester komt. 5 jaar is een lustrum en dat is bijzonder. Mooi om dit extra feestelijk aan te kleden. De burgemeester reikt de certificaten uit samen met een mysterie guest :

We hebben robot Phi uit genodigd om iedereen welkom te heten in de kerk en een dialoog te voeren met de burgemeester. Als dat geen prikkelende ontmoeting is ……

Onder genot van een drankje en een hapjes sluiten we de dag af. Mooi om elkaar te spreken, ervaringen te delen en nieuwe ontdekkingen uit te spreken. Verbinden, ontmoeten, erbij horen en meedoen dat is waar het omdraait. 
Ook de plaatselijke  pers is aanwezig om dit vast te leggen.
 
Met dit complete beeld van de  Nationale Prokkel stage dag en hoe Puur Natuur dit vorm geeft gaan we graag voor de Gouden prokkel. Al is het maar om aderen te stimuleren om de Prokkel week ten volle te benutten om resultaten voor lagere termijn te scoren voor mensen met een beperking of met afstand tot de maatschappij. Zij verdienen en waarderen het net als ieder ander om opgenomen te worden en zijn in een netwerk. Te groeien en blij te zijn met nieuwe ontdekkingen en contacten.
 
Puur Natuur gaat er vol voor! Kom maar op met die GOUDEN PROKKEL.
 

Jaar2018
Datum07-06-2018
LocatiePuur Natuur
AdresRuurloseweg 5, 7255DE Hengelo (gld)
Contactpersoon
E-mail
Telefoon