Prokkelweek Netwerk Amsterdam

Zorgorganisaties in Amsterdam hebben de handen ineengeslagen en gaan met elkaar de Prokkelweek gebruiken om duurzame verbindingen tot stand te brengen in (de regio) Amsterdam. Het initiatief is genomen een regionaal Prokkelnetwerk op te richten: 'Prokkelweek Netwerk Amsterdam'. Er worden verbindingen gelegd tussen mensen met en zonder beperking: rondom werk, vrije tijd, wonen en zorg. 

Onderdeel van dit Prokkelnetwerk is een periodiek netwerkoverleg, waarvan de eerste is georganiseerd in maart 2018. Hiervoor zijn alle zorgorganisaties in de regio Amsterdam uitgenodigd, die zorg bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Met als doel ervaringen met elkaar uit te wisselen en plannen te maken, kortom: inhoud geven aan de Prokkelgedachte

De volgende organisaties hebben zich aangesloten bij het netwerk:
– Amsta
– Cliëntenbelang Amsterdam
– Cordaan
– 's Heeren Loo
– Humanitas DMH
– Lijn 5
– Ons Tweede Thuis
– Orion
– Philadelphia
– Prisma
– Prokkel

Het netwerk wil de Prokkelweek van 2018 gebruiken om het netwerk zichtbaar te maken, evenals alle activiteiten die er in Amsterdam zijn. Voor cliënten én voor bedrijven. 

Het streven is dat er op elke dag van de Prokkelweek minimaal één activiteit is. Deze activiteiten zullen onderaan deze pagina genoemd worden, met steeds een linkje. 

Ook aansluiten bij het netwerk? Organisaties/bedrijven kunnen contact opnemen met het mailadres amsterdam@prokkel.nl

Maandag 4 juni:
ProkkelSterrenslag Utrecht: met 14 teams uit Amsterdam. Elk team met een eigen thema. Dit kan op basis van interesses zijn, zoals mode of muziek. Of juist wijkgerichte teams: bijvoorbeeld team West of team Zuidoost. 

Dinsdag 5 juni:
Ontmoet de gemeente: Prisma organiseert een ontmoeting met de gemeente, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Donderdag 7 juni:
Nationale Prokkelstagedag: tal van bedrijven bieden een stage aan voor één dag. In Amsterdam worden stages aangeboden in o.a. de catering (Sodexo). En op het hoofdkantoor van UWV worden BeleidsProkkels aangeboden. Zie ook https://www.prokkel.nl/prokkel/?zoekstring=uwv&jaar=2018.

4-9 juni:
Eten verbindt: Resto VanHarte en de Resto's van Cordaan organiseren laagdrempelige activiteiten in de Prokkelweek en bieden Prokkelstages aan. Zie ook https://www.prokkel.nl/prokkel/resto-vanharte-sluit-aan-in-de-prokkelweek-2018/
 

Jaar2018
Datum04-06-2018 t/m 09-06-2018
LocatieCordaan
AdresDe Ruijterkade 7, 1013 AA Amsterdam
ContactpersoonHans Hendriks
E-mailhhendriks@cordaan.nl
Telefoon06-20002224