Regenboog Prokkel Maastricht

Uitnodiging voor een wel erg bijzondere, prikkelende ontmoeting: De Regenboog Prokkel

COC Limburg (de belangenvereniging voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) vroeg zich af wat er allemaal zou gebeuren als personen met en zonder verstandelijke beperking zich samen in zouden zetten voor een lhbt-vriendelijk Maastricht. Middels verschillende brainstormsessies werd een programma opgesteld. Hoe dit dagprogramma wordt vormgegeven, kun je ontdekken op woensdag 14 juni 2017, tijdens de Regenboog Prokkel Maastricht.
Ook zo'n zin om geprikkeld te worden?

Allang aan het Prokkelen
De prikkelende ontmoetingen startten enkele maanden geleden. Middels verschillende brainstormsessies werden mensen uitgenodigd om samen een programma van deze dag samen te stellen. Een gezellige mix van mensen, homo, of hetero, met Vlaamse, Nederlandse of zelfs Duitse invloeden, met of zonder verstandelijke beperking.

Tijdens de brainstormsessies kwamen vooral de overeenkomsten tussen alle mensen naar voren. Overeenkomsten die ons verbinden. We leven allemaal in deze stad, we ademen allemaal en we krijgen allemaal van tijd tot tijd honger. Naast de overeenkomsten kwamen ook de verschillen in mensen naar voren. En we moeten toegeven: met iemand in gesprek gaan die we niet kennen, doen we niet vaak. Toch vinden we dat zo'n ontmoeting juist een verrijking is.

Vanuit de GGZ en vanuit de culturele sector bruiste het van ideeën en daverde het van energie voor de Regenboog Prokkel Maastricht. Uiteraard blijft het niet enkel bij het samen bedenken. Momenteel zijn verschillende organisaties ook al samen leuke dingen aan het voorbereiden. Ja, de voorbereidingen van de Regenboog Prokkel Maastricht zijn in volle gang!

Ontdek op woensdag 14 juni tijdens de Regenboog Prokkel Maastricht wat er gebeurt als personen met en zonder verstandelijke beperking zich samen inzetten voor een homovriendelijk Maastricht.
Versnipper al de vooroordelen en doe lekker mee! 

Het programma: 

Regenboog gebakjes
09:00u – 18:00u
De hele dag kun je lekker regenbooggebakjes smullen bij Piece of Cake.
Locatie: Piece of Cake, Bredestraat 23 te Maastricht.
 
Vooroordelen kraam
10:00u – 14:00u
Naast appels en peren zijn ook op 14 juni vooroordelen te koop op de markt in Maastricht. Middels verschillende leuke activiteiten kun je hier je oude vooroordeel inruilen voor een nieuw!
Locatie: Markt, Maastricht
 
Draag je steentje bij
11:00u – 14:00u
 "Draag je steentje bij"-mozaïekworkshop op de Markt. 
Beetje bij beetje dragen we bij aan een mooier Maastricht. Bij het project 'Samen Mozaïeken' kun je je eigen steentje letterlijk bijdragen. De mozaïeken die op de markt worden gemaakt, zullen op een muur bij het kunstfront geplaatst worden. Zo kan iedereen ze ook na 14 juni bewonderen.
Ter ere van de Regenboog Prokkel Maastricht is het thema: 'Regenboog'.
 
Hé, ik heb een idee!
13:30u – 14:30u
Heb jij een idee over hoe we Maastricht veel mooier kunnen maken voor …. Jazeker, voor iedereen? Kom dan naar de ‘Hé, ik heb een idee’-sessie. Gezien COC Limburg de belangenvereniging is voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders, wordt deze sessie geserveerd met een ‘regenboogsausje’.
Locatie: COC Limburg –  Bogaardenstraat 43, te Maastricht
 
Interview met Loena Maas
15:00u – 16:00u
Twee medewerkers van cliëntenweb Stichting Radar zullen Loena Maas interviewen bij 'Piece of Cake'. 
Loena Maas is te zien in het NPO-programma `Hij is een zij`. Ze werd geboren als jongen en is nu een meisje. Dit wordt transgender genoemd.  Kom je ook kijken?
Locatie: Piece of Cake, Bredenstraat 23 te Maastricht.
 
Koken en ontmoeten
16:00u – 18:00u
Groenten snijden, potjes roeren en een babbeltje slaan met iemand die je nog niet kent. Hartstikke gezellig! Kok Cyril organiseert speciaal voor de Regenboog Prokkel een kookworkshop.
Liefst eventjes aanmelden. Er zijn namelijk maar 20 plekken beschikbaar.
Locatie: Bogaardenstraat 43, te Maastricht, eerste etage. 
 
Diversiteitsdiner
19:00u – 21:00u
Op het Misericordeplein staat speciaal voor de Regenboog Prokkel, een regenboogtafel. De lekkere gerechten die bij de kookworkshop werden gemaakt, zullen we daar samen opeten.
Liefst eventjes aanmelden. Hier zijn maar 50 plekken beschikbaar.
Kosten: 3 euro (eten & drinken) – daar contant betalen.
Locatie: Misericordeplein, te Maastricht.
Aanmelden voor het koken en het diner kan door het sturen van een mailtje naar: lvb@coclimburg.nl

Borrel
20:00u – 23.59u
Borrel bij Café Rosé met muziek van DJ Roger. Tijdens deze borrel maak je kennis met het 'Zonder stempelproject'. Dit project organiseert ontmoetingscafés voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders met een licht verstandelijke beperking.
Locatie: Bogaardenstraat 43, te Maastricht. 

De Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Dit landelijk initiatief stimuleert de participatie van mensen met een beperking. COC Limburg omarmt dit initiatief, aangezien ze van mening zijn dat mensen met een beperking ook mee kunnen doen
binnen het bijdragen van een lhbt-vriendelijk Maastricht. 

Meer weten over de Regenboog Prokkel Maastricht? 
www.coclimburg.nl/regenboogprokkelmaastricht
Contact:  lvb@coclimburg.nl

De Regenboog Prokkel Maastricht 2017 wordt mogelijk gemaakt door:

 • COC Limburg
 • Provincie Limburg
 • Gemeente Maastricht
 • Piece of Cake
 • Kunstfront
 • Stichting Aktie 68 Maastricht
 • Nightscapes Productions
 • SoZo Limburg
 • Zonder Stempel
 • Radar
 • Regalo Cadeau

Jaar2017
Datum14-06-2017
LocatieCOC Limburg
AdresBogaardenstraat 43, 6211SN Maastricht
Contactpersoon
E-mail
Telefoon