Reinaerde actief in de Prokkelweek 2018

Cliënten en medewerkers van Reinaerde laten zich inspireren door de Prokkelweek.

Medewerkers van Dagcentrum De Werkspecht uit Maarssen en Het Slotlaantje in Woudenberg doen mee aan de ProkkelSterrenslag. Met dit sportfestijn wordt de landelijke Prokkelweek op maandag 4 juni in Utrecht geopend. Tijdens de ProkkelSterrenslag nemen teams, bestaande uit mensen zonder en met een beperking, het tegen elkaar op.

Naast de ProkkelSterrenslag doen meerdere cliënten van Reinaerde mee aan de Prokkelstagedag op donderdag 7 juni. Zo lopen meerdere bewoners van De Vuursche uit Vleuten Prokkelstage. Er gaat ook iemand stage lopen bij de Hortus in Utrecht, de prachtige universiteitstuin. En er gaat iemand stage lopen op het kantoor van MVO Nederland.

Nieuwe ervaringen opdoen, daar gaat het om bij de Prokkelweek.

Meerdere cliënten van Reinaerde doen in de Prokkelweek mee aan de beleidsProkkels. Twee personen gaan naar Den Haag: het ministerie van Justitie en de Kamer. Bij de Tweede Kamer krijgen de deelnemers eerst een rondleiding. Daarna lopen ze mee met een Kamerlid of bij een van de ondersteunende diensten. 

Cliënten die vanuit Reinaerde bij de kinderboerderij Eilandsteede werken, gaan 5 juni samen met medewerkers van Coöperatie DELA 's ochtends de wijk in om oud brood op te halen. Dit brood wordt vervolgens verwerkt door de broodvergister, die bij kinderboerderij staat.

In de belevingstuin van de Ontmoeting in Veenendaal komen leerlingen en docenten van ROC A12 vrijdag 8 juni klussen doen samen met de cliënten die hier werken. Ze gaan gras maaien, planten opbinden en houten pergola's beitsen. Ook de tuinsets krijgen een opknapbeurt. Op deze dag wordt ook een pannenkoekenfeest voor de cliënten georganiseerd. De studenten bakken de pannenkoeken. Daarnaast gaan 8 studenten wandelen met cliënten, een activiteit waar ze niet vaak aan toe komen.

Door mee te doen aan deze verschillende activiteiten breiden cliënten hun netwerk uit, leren ze nieuwe mensen kennen en ontdekken hoe het er op andere plaatsen aan toegaat: ervarend leren. En, zeker zo belangrijk, anderen maken kennis met de kwaliteiten en mogelijkheden van cliënten.
 
Prokkels Reinaerde:

Jaar2018
Datum04-06-2018 t/m 09-06-2018
LocatieEuropalaan 310, 3526KS Utrecht
ContactpersoonHanneke Langendam
E-mailhlangendam@reinaerde.nl
Telefoon0302299996