Reinaerde actief in Prokkelweek 2022

Prokkelen is meedoen in de maatschappij

Reinaerde is vanaf het begin betrokken bij en full partner van stichting Prokkel. Stichting Prokkel stimuleert ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Zo vergroot zij de zichtbaarheid van mensen met een verstandelijke beperking.

De ervaringsdeskundigen van het CliëntErvaringspunt van Reinaerde zijn betrokken bij Prokkel en zijn ambassadeurs van stichting Prokkel. Zij organiseren bijvoorbeeld op 9 juni een BeleidsProkkel bij het ministerie van VWS. Meerdere mensen hebben zich aangemeld en gaan mee naar Den Haag om met de beleidsmakers te praten over de beeldvorming van mensen met een beperking. We gaan het met elkaar hebben over hoe mensen kijken naar mensen met een licht verstandelijke beperking. Ook Jeremy die bij Reinaerde IJsselveld Oost woont is van de partij. Een mooie kans om mee te praten met het landelijke beleid!

Prokkelweek

In de Prokkelweek van maandag 6 tot en met zaterdag 13 juni, organiseren verschillende locaties bij Reinaerde activiteiten, waarbij inspirerende ontmoetingen centraal staan. Ieder jaar zien we het lerend effect van de activiteiten van de Prokkelweek. Niet alleen bij mensen met een beperking, maar zeer zeker ook bij de mensen zonder beperking. Op het Reinaerde YouTube kanaal vind je meerdere films met verhalen over Prokkelen bij Reinaerde: https://www.youtube.com/results?search_query=Reinaerde+prokkel

La Vuelta ProkkelSterrenslag: samen voor de winst

Dit jaar staat het evenement in het teken van de Spaanse wielrenwedstrijd La Vuelta. Op maandag 13 juni 2022 (12.30-15.30 uur) op Sportcentrum Olympos in Utrecht vindt de sportieve en vriendschappelijke competitie plaats. Zes verschillende teams van Reinaerde hebben zich aangemeld en gaan voor de winst. Ze zetten hun beste beentje voor. We wensen hen een heel sportieve middag!

We zijn nog op zoek naar cliënten om een Reinaerde-team te vormen. We hopen dan ook dat na de ProkkelSterrenslag de verbinding blijft en mensen elkaar blijven opzoeken om samen iets leuks te doen.

Claudy, ervaringsdeskundige van Cliënt Ervaringspunt van Reinaerde en ambassadeur van Prokkel, maakt deel uit van de jury.

Meedoen

Het leuke van een Prokkel is dat je andere mensen ontmoet. Het is gezellig en je kunt er nieuwe ideeën opdoen. Misschien houd je er zelfs een kennis aan over of een nieuwe vriend of vriendin. Door mee te doen aan deze verschillende activiteiten breiden cliënten hun netwerk uit, leren ze nieuwe mensen kennen en ontdekken hoe het er op andere plaatsen aan toegaat: ervarend leren. En, zeker zo belangrijk, anderen maken kennis met de kwaliteiten en mogelijkheden van cliënten. Dat sluit mooi aan bij onze visie.

Samen

We hopen dat je nieuwsgierig bent geworden voor een Prokkel. Bedenk met elkaar wat je leuk lijkt om te gaan doen en probeer het zelf te organiseren. Heb je hulp nodig, dan kan misschien iemand van je familie of een kennis je hierbij helpen. Organiseer je iets in de buurt, is dit juist leuk om samen met de buren te doen.
We denken graag mee voor tips en horen het graag als je een Prokkel organiseert.
Samen zetten we Reinaerde en de Prokkels op de kaart! Laat van je horen via: cliëntervaringspunt@reinaerde.nl.

     

Informatie

LocatieDatum

06 jun 2022

Contactpersoon


e-mail:
tel: