Reinaerde en de Prokkelweek – Utrecht

Cliënten en medewerkers van Reinaerde laten zich inspireren door de Prokkelweek.

Medewerkers van Dagcentrum De Werkspecht uit Maarssen en lunchcafé/winkel ZiZo uit Utrecht doen mee aan de ProkkelSterrenslag. Met dit sportfestijn wordt de landelijke Prokkelweek op maandag 6 juni in Utrecht geopend. Tijdens de ProkkelSterrenslag nemen teams bestaande uit mensen zonder en met een beperking het tegen elkaar op. De Werkspecht doet mee samen met medewerkers van de gemeente Stichtse Vecht en coöperatie DELA. Medewerkers van Sodexo en Vilans vullen het team van ZiZo aan.

Naast de ProkkelSterrenslag doen cliënten van Reinaerde ook mee aan de Prokkelstagedag op donderdag 9 juni. Zo lopen bewoners uit Vleuterweide een dag mee bij de Hortus Botanicus in Utrecht, een dierenpension en bij MVO Nederland. Zo leren zij dat bedrijf beter kennen. En medewerkers van het bedrijf maken kennis met de mogelijkheden van cliënten. 

Meerdere cliënten van Reinaerde doen in de Prokkelweek mee aan de beleidsProkkels in Den Haag, bijvoorbeeld bij een aantal ministeries en de Tweede Kamer. Bij de Tweede Kamer krijgen de deelnemers eerst een rondleiding. Daarna lopen ze mee met een Kamerlid of bij een van de ondersteunende diensten. 

Door mee te doen aan deze verschillende activiteiten breiden cliënten hun netwerk uit, leren ze nieuwe mensen kennen en ontdekken hoe het er op andere plaatsen aan toegaat: ervarend leren. En, zeker zo belangrijk, anderen maken kennis met de kwaliteiten en mogelijkheden van cliënten.
 

Jaar2016
Datum06-06-2016 t/m 11-06-2016
LocatieReinaerde
AdresEuropalaan 310, 3526KS Utrecht
Contactpersoon
E-mail
Telefoon