ROC Mondriaan Leiden op Prokkelpad

Vanuit ROC Mondriaan, locatie Vondellaan Leiden, organiseren 45 3e-jaars studenten MMZ-VIG dit jaar in totaal 11 Prokkels. Zij doen hiermee examen op een onderdeel van de VIG-opleiding. Het doel voor de studenten is om een prikkelende ontmoeting te organiseren tussen mensen met  en zonder beperking. Daarnaast heeft elke student natuurlijk als doel het examen goed af te leggen.

Het bijzondere aan de Prokkels is dat de invulling verder reikt dan alleen mensen met een verstandelijke beperking. Bij elke Prokkel zijn namelijk ook andere zorgvragers betrokken.  In de voorbereiding hebben de studenten zich daarvoor verdiept in de doelgroep waarvoor/-mee zij de Prokkel organiseren. Deze verdieping is tijdens de schoolweken in aanloop naar de Prokkelweek met lessen ondersteunt. Elke Prokkel heeft een eigen doelstelling waarbij het elkaar ontmoeten centraal staat, maar waarbij ook rekening gehouden wordt met specifieke aandachtspunten van de deelnemers.

De diversiteit aan prokkels is groot en het bereik strekt zich uit tot de driehoek het Westland, Alphen aan den Rijn en Noordwijk.
 
 

Jaar2014
Datum02-06-2014 t/m 07-06-2014
LocatieVondellaan 35, 2332 AA Leiden
Contactpersoon
E-mail
Telefoon