’s Heeren Loo actief in de Prokkelweek 2018

Met veel plezier doet ’s Heeren Loo ook dit jaar mee aan de Prokkelweek. Als een van de grondleggers dragen wij de Prokkelweek dan ook een warm hart toe. Door heel Nederland zijn er verschillende Prokkels georganiseerd: van een Beleef & Beweeg Festival tot een toneelvoorstelling en van een lunch met ambtenaren van de gemeente Amsterdam tot een klusdag.

Iedereen, ook 's Heeren Loo, doet actief mee om de ontmoeting tussen mensen met én zonder beperking mogelijk te maken. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar prokkelen om draait. Dit jaar is het wederom een succesvolle Prokkeltijd. Er worden meer dan 300 activiteiten georganiseerd en er lopen meer dan 1.100 mensen een zogeheten ‘Prokkelstage’. Hieronder een greep uit de activiteiten vanuit ’s Heeren Loo.

Beleef & Beweeg Festival

Het Beleef & Beweeg Festival wordt op 8 juni door 's Heeren Loo regio Midden Nederland georganiseerd voor cliënten en hun familie, vrijwilligers, medewerkers en hun familie. Jong, oud of met een fysieke beperking, voor iedereen valt er iets te beleven en bewegen! Meezingen en dansen met de muziek van artiesten of zelf optreden. Een potje voetbal spelen of meedoen aan een digitale sport. Alles kan.

Voor 40 MBO-studenten van Landstede wordt 8 juni een bijzondere dag. Zij hebben deze dag een eerste kennismaking met de doelgroep en met ’s Heeren Loo. Dit is vooral een mooie kennismaking voor de eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg die na hun opleiding een baan in de zorg zoeken.

Samen aan de slag

Door iets goeds te doen voor een ander geef je het leven meer betekenis. Om dat mogelijk te maken heeft coöperatie DELA in 2007 Stichting DELA Fonds opgericht. “We organiseren tijdens de Prokkelweek activiteiten met mensen met een verstandelijke, fysieke of psychische beperking. Door elkaar te ontmoeten leren we elkaar en elkaars mogelijkheden beter kennen.”

Dit jaar gaan medewerkers van DELA bij een woongroep van ’s Heeren Loo aan de slag. Er moeten rolgordijnen op maat worden gemaakt en vervolgens worden opgehangen. En er zijn ook nog slaapkamers die gesaust mogen worden. “Samen met cliënten gaan we deze klus klaren. Zo komt de woning er weer mooi uit te zien.”

Link door naar activiteiten van en met  's Heeren Loo in de Prokkelweek

Jaar
Datum23-04-2019
Locatie
Contactpersoon
E-mail
Telefoon