Samen kruiden planten in Doorn

20 kinderen van basisschool De Wijngaard (Groep 7) uit Doorn, 5 cliënten van de Gildehoek geurtuin gaan op vrijdag 11 juni samen met 10 kinderen van Bartiméus Onderwijs uit Doorn en Zeist de zomer ervaren door kruiden te planten voor de Historische Moestuin van Bartiméus.

 
Programma:
Tussen 9:15 en 9:30 uur verzamelen de kinderen en cliënten zich bij de Historische Moestuin in Doorn. De kinderen gaan na een kennismakingspel en een gezamenlijke opdracht met elkaar naar de tuin.
 
Op ontspannen wijze krijgen ze uitleg over de verschillende kruiden die ze gaan planten. De zintuigen zullen hierbij geactiveerd worden. Ruiken, voelen en eventueel proeven.
 
Om 10:00 uur gaat de groep naar de speciale planttafels en plantbedden om te poten.
Na de tuinactiviteit krijgen de kinderen drinken en iets lekkers te eten (gebakken door de bakkerij van werkplaats Boschwijk).
 
Om 11:30 wordt de prokkel afgesloten.
 
De kinderen krijgen allemaal een aandenken mee van Bartiméus. Ook krijgen ze een speciale Prokkel-pet mee naar huis (gesponsord door Van Geijn Partners uit Houten).
 
Zodra de kruiden definitief naar de Historische Moestuin verhuizen krijgen alle deelnemende leerlingen bericht van Bartiméus en worden ze uitgenodigd om opnieuw naar Doorn te komen.
 
Locatie: Bartiméus in Doorn, www.bartimeus.nl  
 

Jaar2010
Datum11-06-2010
LocatieBartimeus
AdresOude Arnhemsebovenweg 3, 3941 XM Doorn
Contactpersoon
E-mail
Telefoon