Samen spelen bij speeltuin de Roetsj in Sittard

Kinderen met en zonder beperking (peuters en basisschoolkinderen) zijn uitgenodigd om samen te komen spelen in de speeltuin de Roetsj. Er komen in de ochtend en in de middag steeds groepen kinderen spelen.
– 2 groepen met kinderen van de Parkschool (speciaal onderwijs)
– 2 groepen van peuterspeelzaal het Klompke
– 2 groepen van basisschool Limbrichterveld Tussen de middag zullen de pupillen van Pergamijn (zorginstelling) komen lunchen.

Het moet weer een mooi festijn worden waar samenspelen, samenwerken, de belangrijkste factor is.

De 3 Prokkelstagiaires zullen namens de Roetsj de kinderen trakteren op drinken en iets lekkers.
3 Prokkelstagiaires van de Parkschool komen op donderdag 4 juni stagelopen bij speeltuin de Roestj. Om hun stage meer input te geven nodigt Liny Coenen daarvoor diverse scholen en een peuterspeelzaal uit.
 

Prokkelweek en Prokkelstage in de Roetsj

Afgelopen donderdag 4 juni was, zoals al eerder aangekondigd, de jaarlijkse Prokkelstage dag.
Voor deze stage hadden zich Kim, Sophie en Frederique aangemeld.
Even na 9.00 uur werden zij door de taxi’s gebracht en moesten natuurlijk meteen aan de slag. Zij vonden het erg spannend en wilden alles weten.
Ballonnen opblazen en ophangen, slingers ophangen, tafelkleden en bloemen op de tafels, materialen buiten zetten, koffie/thee maken, cake snijden, kannen ranja vullen enz enz. Geholpen door Marianne, Wesley, Hay en mij.
De hele dag hadden wij bezoek 1 groep in de ochtend en 1 in de middag van de Parkschool, b.s. limbrichterveld, en de Peuterspeelzaal. Tussen de middag voor de cliënten van Pergamijn voor een uitgebreide lunch maar daarna natuurlijk ook voor het spel.
In totaal hadden wij die dag op 3 verschillende momenten samen de zorg voor in totaal 200 gasten.
Het weer werkte geweldig mee en het moet gezegd dat zij moeite hadden om de gasten weer op tijd naar huis te krijgen. De sfeer en het samenspel was geweldig. En omdat het zo warm was werden de gasten als extraatje bij het naar huis gaan nog getrakteerd op een lekker ijsje.
Omdat zij het super gedaan hadden kregen ze van de Roetsj alle drie het Prokkel certificaat.
Dat was een echte verrassing en op de foto’s is te zien hoe blij zij ermee waren.
Moe maar voldaan werden ze na drie uur weer opgehaald maar wij moesten eerst nog beloven dat zij komend jaar weer mochten komen. En ja, wij als Roetsj hebben met zo’n super hulp natuurlijk meteen ja gezegd.
Ook is heel duidelijk op de foto’s te zien dat de Roetsj er is voor groot en klein, oud en jong met en zonder beperking en zo hoort het ook te zijn.
Het was genieten.
Kim, Sophie en Frederique bedankt namens alle gasten en vrijwilligers van de Roetsj en tot ziens,
Liny .

Jaar2015
Datum04-06-2015
LocatieSpeeltuin de Roetsj
AdresHuntstraat 1, 6135 CP Sittard-Limbrichterveld
Contactpersoon
E-mail
Telefoon