Sint-Maartensmaaltijd in Doesburg

Sinds 1982 wordt in de Martinikerk in Doesburg de "Sint-Maartensmaaltijd" gehouden. Bezoekers van de Sint-Maartensmaaltijd krijgen veldsoep, brood en meloen aangeboden. Terwijl de gasten hun maaltijd nuttigen kunnen zij kijken en luisteren naar het optreden van diverse folkloristische muziek- en dansgroepen.

Deze "Maaltijd" is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie die bezoekers trekt uit het hele land. De maaltijd vindt altijd begin juni plaats. De toegang is gratis, wel kan er bij de uitgang van de kerk een bijdrage in de kosten gegeven worden. Voor meer info en foto's, klik op onderstaande link voor de Sint-Maartensmaaltijd van 2015:
http://smmd.nl/index.php/st-maartensmaaltijd

Dit alles wordt verzorgd door een grote ploeg vrijwilligers van ongeveer 50 personen. Deze zijn verdeeld in ploegen die de keuken, afwas, bediening, opscheppen etc voor hun rekening nemen. In totaal worden er op deze dag ongeveer 2600 mensen voorzien van een kop soep met brood en meloen.

In vier van de zes ploegen wordt een vrijwilliger van Philadelphia Werkstation Beinum uit Doesburg geplaatst. Deze cliënten werken de hele dag met de ploegen mee en leren elkaar dus niet alleen kennen tijdens het koffiedrinken en het samen eten van een broodje, maar ook tijdens het werk dat je als vrijwilliger doet om een mooi evenement neer te zetten. Zij zullen bijvoorbeeld meedoen in de afwas- en opschepploeg. Ook wordt in de keuken meegeholpen bij het maken van de soep, het klaarzetten van alle ingrediënten en het snijden van brood en meloen.

Tegelijkertijd met de Sint-Maartensmaaltijd zal in Doesburg ook dit jaar weer de Verzamel- en Curiosamarkt gehouden worden. Ook vinden tegelijkertijd de Hanzefeesten plaats.

Jaar2016
Datum11-06-2016
LocatieMartinikerk Doesburg
AdresKerkstraat 4, 6981 CM Doesburg
Contactpersoon
E-mail
Telefoon