SOVAK op bezoek bij Amphia Ziekenhuis in Breda

Platform VG Brabant (samenwerking tussen de Platforms VG regio Midden en West Brabant en Zuidoost Brabant) heeft in aanloop naar de Prokkelweek van juni 2023, de ziekenhuizen in Brabant benaderd met de vraag of zij mensen met een verstandelijke beperking wilden ontvangen.

Hierop van de ziekenhuizen reacties ontvangen dat zij het een goed idee vonden maar dat de maand juni niet gelegen kwam en / of dat de voorbereidingstijd te kort was. 
In overleg met Amphia – locatie Molengracht Breda is besloten om de bijeenkomst nog dit jaar te houden in de week van Toegankelijkheid (2-7 oktober).

Amphia ontving maandagmiddag 2 oktober vier cliënten van SOVAK met twee begeleiders.
Ook bestuursleden van Platform VG regio Midden-West Brabant waren hierbij aanwezig.
Er werd onderling kennisgemaakt en daarna krijgen de cliënten twee opdrachten: 'Kun jij de weg vinden naar en in het ziekenhuis?'.
Cliënten liepen in tweetallen de route naar het Stiltecentrum en naar de polkikliniek van de Oogarts. (Vooraf hebben cliënten reeds de opdracht gekregen: 'Kun je de weg vinden vanuit de parkeergarage naar de Hoofdingang?')

Daarna vertelden de cliënten wat zij makkelijk of moeilijk vonden en waarom. Ook werd hen de vraag gesteld of zij tips hebben voor Amphia.
Middels een tekenopdracht werd dit vastgelegd op grote tekenvellen, waarvan een foto werd gemaakt.

Cliënten van SOVAK hadden er zin in om naar Amphia te gaan maar zij vonden het ook spannend.
Platform VG Brabant gebruikt het bezoek aan Amphia als een pilot en zal de ervaringen meenemen naar de Prokkelweek in 2024.

Informatie

Locatie

Amphia Ziekenhuis Breda
Molengracht 21
4818 CK Breda

Datum

02 okt 2023

Contactpersoon


e-mail:
tel: