Spel, lunch, redactieoefening bij Zorgkantoren Coöperatie VGZ Eindhoven

Zorgkantoren Coöperatie VGZ heeft op haar kantoor in Eindhoven een spel, lunch, en een gezamenlijke redactieoefening georganiseerd. Samen een brief lezen, analyseren en in begrijpelijke taal opnieuw schrijven, we spelen het Prokkelspel en lunchen met elkaar.   

5 klanten van Prisma uit Waalwijk hebben meegedaan met deze uitdagende Prokkelactiviteit die van 13.00 tot 15.30 uur duurde. 

VERSLAG

Prokkelinitiatieven geslaagd: “jullie namen echt de tijd voor ons”

Donderdag 15 juni organiseerde Zorgkantoren Coöperatie VGZ op het kantoor in Eindhoven twee Prokkels voor klanten met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Dit initiatief heeft als doel om mensen met een verstandelijk beperking te helpen integreren in onze samenleving (www.prokkel.nl).

Redactie-oefening
Via het Prokkelspel leerden we elkaar eerst kennen: iedereen trok één kaartje met daarop ‘n vraag over een bepaald onderwerp (wonen, gezondheid, relatie, sport, wensen, werk). Daarover gingen we met elkaar in gesprek. We lunchten samen en gaven een rondleiding door ons gebouw. 

Leuk en leerzaam
De klanten reageerden heel positief. Ze vonden het leuk en leerzaam, en zoals één deelnemer zei "we voelden ons erg welkom, jullie waren erg aardig en namen echt de tijd voor ons". Ook de begeleiders waren enthousiast. De klanten gaven tips die we verder uitwerken, bijvoorbeeld de tip om goed te luisteren en samen te vatten. Zowel de klanten als wij hebben veel geleerd van deze waardevolle ervaring. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

Greta Kaag, Jessica Diepenhorst, Femke Steenis, Caroline Coenen, Renée Gorter.
  
 

Jaar2017
Datum15-06-2017
LocatieCoöperatie VGZ Eindhoven
AdresKennedyplein 300, 5611ZV Eindhoven
Contactpersoon
E-mail
Telefoon