Stichting SWZ actief in de Prokkelweek

Stichting SWZ wil waarde toevoegen aan het leven van deze mensen met een beperking. Dit doen zij door merkbare mensgerichte zorg te bieden en samen de mogelijkheden van de cliënt te ontplooien. Die toegevoegde waarde komt tot stand in de relatie tussen medewerker en cliënt, van mens tot mens. Stichting SWZ heeft het Prokkelen omarmd en ook dit jaar zijn er weer verschillende Prokkels georganiseerd om mensen de kans te geven elkaar beter te leren kennen en van elkaar te leren:

  • Bij SWZ wordt de Prokkelweek ook gestart met de deelname aan de Prokkelsterrenslag met 2 teams, 'De Brabantse Boefjes'.
  • In het logeerhuis van SWZ Zonhove in Son en Breugel wordt een leuke activiteit georganiseerd voor de kinderen die hier af en toe komen logeren of naar de buitenschoolse opvang gaan.
  • Samen met medewerkers van Coöperatie DELA gaan cliënten van SWZ Zonhove in Son en Breugel hun rolstoelen een grote schoonmaakbeurt geven door een rolstoelwasstraat in te richten.
  • In de gemeenschappelijke ruimte d'n Tref op Zonhove gaan cliënten samen met medewerkers van Coöperatie DELA de ruimte eens flink onder handen nemen en een grote schoonmaak doen, met een gezamelijke lunch als afsluiting.
  • De cliënten van de woonlocatie Brink 19 (onderdeel van Stichting SWZ Zonhove) zitten graag in de tuin. Om de tuin zomerklaar te maken, gaan bewoners samen met medewerkers van Coöperatie DELA aan de slag met allerlei buitenwerkzaamheden in de tuin en op het terras.
  • Vier clienten van de Aquamarijn, een dagbestedingsafdeling van SWZ Zonhove, gaan met vier medewerkers van de Coöperatie VGZ naar de Efteling en leren elkaar in het Sprookjesbos beter kennen.
  • Buurtvereniging Gehurterbij viert feest. De buurtvereniging die 5 jaar bestaat, is ontstaan uit een Prokkel tussen de cliënten van SWZ Zonhove en de bewoners van de Antoon van de Venstraat in Son en Breugel. De buurtvereniging die destijds de Gouden Prokkel won, organiseert vele activiteiten en heeft intussen ook een buurtpreventieteam opgericht, waarmee zij zorg dragen voor de veiligheid op Zonhove.
  • Cliënten van SWZ kunnen tijdens de Prokkelweek stage lopen bij de ondersteunende diensten van SWZ Zonhove. Denk bijvoorbeeld aan een stage bij een ergotherapeute, clustermanager, regiomanager, huismeester, medewerker van de financiële administratie.
  • SWZ Zonhove en Stichting MeeDoen Werkt hebben hun krachten gebundeld onder de naam Carrousel, leren(d) werken. Carrousel creeert kansen voor jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kansen om jezelf te ontwikkelen en mee te kunnen doen in de maatschappij. Werken is daarbij onmisbaar. Met passend werk halen mensen niet alleen het beste uit zichzelf, maar ze dragen ook hun steentje bij aan de samenleving. Passend werk in de vorm van stages, werk(ervarings)plekken, vrijwilligerswerk, betaald werk, evt met loonkostensubsidie. Vanuit de Prokkelweek van vorig jaar zijn er diverse werkplekken bij gekomen waar mensen nu enthousiast aan het werk zijn. Voorbeelden hiervan zijn: Een supermarkt, basisschool, meubelmaker, restaurant en verzorgingshuis. Ook dit jaar bieden we diverse Prokkelstages aan. We hebben een groot netwerk van bedrijven en organisaties. Geef je wensen door en wij gaan op zoek naar een mooie Prokkelstage, wellicht met een doorgroei naar een werkplek.

Door mee te doen deze activiteiten ontstaan er nieuwe verbindingen: cliënten breiden hun netwerk uit, leren nieuwe mensen kennen en zien hoe het er op andere plaatsen aan toe gaat, terwijl anderen kennis maken met de kwaliteiten en mogelijkheden van cliënten. Zo kan iedereen ervarend leren, en geinspireerd naar huis gaan.

Jaar2017
Datum12-06-2017 t/m 17-06-2017
LocatieSWZ
AdresNieuwstraat 70, 5691 AG Son
Contactpersoon
E-mail
Telefoon