Talant actief in de Prokkelweek 2018

Wat ‘Prokkelen’ ons brengt
Talant vindt het belangrijk dat mensen met een beperking kunnen meedoen in de samenleving. Daarom zijn we full-partner van Prokkel. Het liefste ‘Prokkelen’ we het hele jaar, maar deze ene week in juni zien we als een geweldig voorbeeld voor de rest van het jaar. We merken dat er nieuwe contacten ontstaan, dat we samen met anderen kansen kunnen creëren, zodat meedoen voor mensen met een beperking makkelijker wordt.

Volop Prokkelstages
Onze ambitie voor 2018 is groot. We organiseren in heel Friesland Prokkelstages. De Prokkelambassadeurs van Talant spelen hierbij een belangrijke rol. Zij zijn ervaringsdeskundige en kennen uit eigen ervaring de meerwaarde van een Prokkelstage. Voor de één is het een ervaring die nog lang voor een lach op het gezicht zorgt, voor anderen zorgt het zelfs voor een nieuwe werkplek.

Prokkelweek in Joure
In Joure organiseert Talant tijdens de Prokkelweek drie dagen lang leuke activiteiten. Denk aan samen koffiedrinken, lunchen en spelletjes doen. Maar ook workshops koken en schilderen. Hiervoor zoekt Talant de samenwerking met mensen, bedrijven en organisaties uit Joure.

Beleidsprokkel PI
Verder brengt er wederom een groep cliënten een bezoek aan de gevangenis in Leeuwarden. Juist voor de cliënten die gevoelig zijn voor beïnvloeding is dit een zeer leerzame ervaring. “De gevangenis is absoluut geen hotel”, vertelden de cliënten vorig jaar na hun bezoek. Ze waren onder de indruk, er kwamen gesprekken op gang en ze realiseerden zich dat op het rechte pad blijven de beste keuze is.

Het bruist in 2018 
Prokkelen, het netwerken en verbinden, is inspirerend. Voor mensen met een beperking, maar zeker ook voor de mensen waarmee ze in contact komen. In het jaar dat Friesland bol staat van activiteiten, omdat Leeuwarden Culturele Hoofdstad is van Europa, vinden we het geweldig om te merken dat het ook bruist voor onze cliënten. Mensen met een beperking doen volop mee. Ze voelen zich welkom als bezoeker, steken de handen uit de mouwen als vrijwilliger en schitteren op het podium als artiest. Als Talant blijven we hierin investeren, maar het is fijn om te merken dat het steeds makkelijker gaat. Ook ‘Prokkelen’ helpt hierbij.

Contact: Hilde Koopmans
H.Koopmans@alliade.nl
tel. 0513 643 800

Jaar2018
Datum04-06-2018 t/m 09-06-2018
LocatieTrambaan 10, 8441 BH Heerenveen
Contactpersoon
E-mail
Telefoon