Theatervoorstelling Carmen: ‘Liefde is een vogeltje dat zich niet laat vangen’ in Poeldijk

Theaterbewerking van de opera Carmen door theatergroep Buitengewoon.

De Carmen uit deze voorstelling is een speels en brutaal jong meisje, dat dansend en flirtend door het leven gaat. Vrij wil ze zijn en vrij wil ze blijven. Voor haar is liefde, een vogeltje dat zich niet laat vangen. Daartegenover staat Don Jose, hij raakt steeds meer verstrikt in zijn liefde voor Carmen en wil het liefst dat vogeltje dat liefde heet in een kooitje stoppen.

Theatergroep Buitengewoon bestaat uit mensen met een beperking en uiteenlopende talenten. Zij dragen de naam ‘buitengewoon’ omdat zij vaak buiten het ‘gewone’ aanbod en circuit van kunst- en cultuuraanbod vallen, maar vooral ook ‘buitengewoon’ omdat zij in hun kunstbeoefening origineel, oprecht en bijzonder zijn. De groep bestaat uit 17 spelers in de leeftijd van 12 tot 55 jaar.

De groep repeteert wekelijks onder begeleiding van twee docenten. Zij werken aan eigen producties en participeren waar mogelijk in festivals en community-art projecten samen met andere spelers uit Westland . Bijzonder is het feit dat een aantal leerlingen van de reguliere theaterschool Koperen Kees meespelen in de producties. Dit draagt bij aan de intergratie tussen beide groepen, de persoonlijke- en de talentontwikkeling van beide groepen en de kwaliteit van de voorstelling.

De voorstellingen worden gespeeld voor zowel mensen met als zonder beperking en zijn onderdeel van een emancipatorisch proces en geven de deelnemers mogelijkheden tot ontwikkeling van talent, creativiteit en sociale vaardigheden. Hierbij zijn hun mogelijkheden altijd het uitgangspunt en nooit de beperkingen. Na de voorstelling wordt onder begeleiding een interactief gesprek gehouden tussen spelers en publiek.

In de periode voorafgaand aan de voorstelling, worden repetities bijgewoond door leerlingen uit het voortgezet onderwijs uit de regio. Dit als voorbereiding op hun maatschappelijke stage.

Jaar2013
Datum07-06-2013 t/m 08-06-2013
LocatieDario Fo | Koperen Kees
AdresVoorstraat 88, 2685EP Poeldijk
Contactpersoon
E-mail
Telefoon