UWV actief in Prokkelweek 2022

UWV is al 10 jaar een actieve partnerorganisatie van stichting Prokkel. 

Het organiseert al jarenlang BedrijfsProkkels, heeft al meerdere keren meegedaan de ProkkelSterrenslag en organiseerde tijdens een van de lockdowns de online Prokkel-UWV Datedag. Daarbij gingen medewerkers van UWV praten met mensen met een verstandelijke beperking. Niet over werk, maar over alledaagse dingen. 

Ook dit jaar waren er weer BedrijfsProkkels
UWV organiseert BedrijfsProkkels op verschillende locaties in het land.
Alleen al op het hoofdkantoor in Amsterdam waren vier BedrijfsProkkels: twee bij de afdeling Facilitair Bedrijf, een bij de Raad van Bestuur en een bij de afdeling Personeelszaken (HRM)
Verder waren er BedrijfsProkkels in:
– Amsterdam, locatie Basisweg (Facilitair Bedrijf)
– Eindhoven (afdeling Sociaal Medische Zaken)
– Emmen (Facilitair Bedrijf)
– Helmond (Werkbedrijf)
– Leeuwarden (Facilitair Bedrijf)
– Utrecht (Facilitair Bedrijf)

Deelname aan La Vuelta ProkkelSterrenslag
UWV doet altijd met veel teams mee aan de ProkkelSterrenslag.
Ook dit jaar, nu het La Vuelta ProkkelSterrenslag is, doet UWV met liefst 8 teams mee.
Medewerkers van UWV vormen teams met:
– 's Heeren Loo De Batouwe
– Werkcafé Hartekamp
– Puur Natuur Hengelo
– Humanitas Ede Edisonstraat
– Philadelphia FC Utrecht
– Thomashuis Asperen
– Lichtruim en Schaapskooi
– Reinaerde De Werkspecht

———————————————————————————————————————————————

Genomineerd in de categorie Gouden Kanjers: UWV

Al vele jaren kunnen mensen met een (licht) verstandelijke beperking een kijkje in de keuken nemen bij UWV. Op verschillende plekken in de organisatie worden ze gekoppeld aan medewerkers. Beleidsadviseur Liza van Megen en UWV-collega’s Erica Dreverman en Frits Commandeur vertellen over de Prokkelstages. 

Waardevolle ontmoetingen 

UWV heeft veel klanten met een (licht) verstandelijke beperking en wil graag van deze doelgroep leren hoe bepaalde dingen in de dienstverlening overkomen en hoe dat verbeterd kan worden. Het is voor beide partijen leuk, want de deelnemers aan de Prokkelstages zijn erna ook weer een ervaring rijker. Volgens Liza is het goed verlopen:

”UWVers zijn altijd erg enthousiast na de BedrijfsProkkels. Het zijn waardevolle ontmoetingen. Dit jaar waren er stages bij de onderdelen Bestuurszaken, het Facilitair Bedrijf, Bezwaar & Beroep, Human Resource Management en Sociaal Medische Zaken. Per plek waren er drie of vier personen welkom. Het was voor iedereen leerzaam. Zo hebben de Prokkelstagiairs bij Bestuurszaken een tijd met de directeur gesproken over de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat ervaringsdeskundigen bij beleidsvorming van UWV betrokken zijn en hoe de communicatie nog inclusiever kan.” 

Positiviteit 

Bij Sociaal Medische Zaken ontvingen Erica en Frits enkele stagiairs. “Het waren zeer enthousiaste mensen met niet-aangeboren hersenletsel die we hebben rondgeleid over onze afdeling. We waren verrast door de positiviteit die ze hadden, nadat een ongeluk zo’n enorme wending aan hun leven heeft gegeven. Het was mooi om te zien dat we vrij snel na de kennismaking door de beperking heen de personen echt leerden kennen: vrolijke Elle en verhalenverteller Marius, die zeker ook informatie kwam halen. Wat een kracht hebben deze mensen en knap hoe ze in het leven staan.” 

Al vele jaren 

UWV doet al vele jaren mee aan de Prokkelweek met stages. Daarnaast doet er ook altijd een aantal teams mee met de ProkkelSterrenslag en in de zomer met ProkkelOpPad. Tijdens corona lieten ze zich niet uit het veld slaan en werden er online ontmoetingen tussen UWV-werknemers en mensen met een (licht) verstandelijke beperking georganiseerd (geïnspireerd door het TV-programma First Dates), waarbij het gespreksonderwerp ‘werkgeluk’ centraal stond. Of UWV er volgende editie weer bij is, is dus eigenlijk geen vraag. 

 

Informatie

LocatieDatum

06 jun 2022
t/m
13 jun 2022

Contactpersoon


e-mail:
tel: