Vanboeijen actief in de Prokkelweek 2018

Cliënten en medewerkers van Vanboeijen Prokkelen het hele jaar door en ook in de jaarlijkse Prokkelweek. Mensen samenbrengen, elkaar ontmoeten en van elkaar leren, dat is de bedoeling van een Prokkel.
 
Bewoner Roland Garrelds verwoordde het in zijn interview met het Dagblad van het Noorden zo:  
Het is leuk dat je dingen mag doen die je normaal nooit doet.

Ook dit jaar gaat Roland weer iets nieuws doen. Hij gaat op Prokkelstage bij de Rabobank in Assen.
Andere Prokkelactiviteiten zijn bijvoorbeeld:
– Bewoners gaan een wervende poster maken met hulp van een communicatiebureau.
– De projectleider van de Gemeente Assen organiseert een rondleiding voor bewoners in het nieuwe stationsgebied in Assen.
– Altijd graag willen drummen, maar hoe en met wie dan? Dat gaat gebeuren tijdens de Prokkelweek!
– Een bewoner die graag meer wil leren over hoe je filmpjes moet maken, gaat dat samen met een bedrijf doen op het Boeijende Wensengala.
– Prokkelen is ook leren van elkaar door een kijkje in andermans keuken te nemen. Op het Wensengala kan er achter de schermen worden meegekeken en meegedaan.
 
 

 
Vanboeijen gelooft erin dat ieder mens een waardevol leven leidt. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijk beperking daarin te ondersteunen en begeleiden. Met onze overtuiging: Goed leven – Mooi werk – Met elkaar. De vraag van de client staat centraal. Wij volgen zijn/haar vragen, wensen, dromen en talenten. Dat wat hij/zij kan of wil, maken wij binnen onze mogelijkheden waar.
Als organisatie staan wij midden in de maatschappij en wij vinden het belangrijk dat we dit ook bieden aan onze cliënten. Maatschappelijke participatie, meedoen in de maatschappij en ertoe doen. Zo gewoon mogelijk en aangepast en een steuntje in de rug bieden waar dat nodig is.
Door mee te doen met deze Prokkelactiviteiten ontstaan er nieuwe verbindingen: cliënten breiden hun netwerk uit, leren nieuwe mensen kennen en zien hoe het er op andere plaatsen aan toe gaat, terwijl anderen kennis maken met de kwaliteiten en mogelijkheden van cliënten. Zo kan iedereen ervarend leren en geïnspireerd naar huis gaan.

Jaar2018
Datum04-06-2018 t/m 09-06-2018
LocatieEemland 1, 9405 KD Assen
ContactpersoonJanny Korsaan
E-mailjanny.korsaan@vanboeijen.nl
Telefoon06-20859331