VGZ en de Prokkelweek

Coöperatie VGZ opent haar deuren tijdens de landelijke Prokkel dagen. Honderden organisaties trekken tijdens de Prokkel dagen samen op voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit geldt ook voor Coöperatie VGZ. Lees hieronder hoe haar zorgkantoren, afdeling HR/FM, leveranciers en werknemer vrijwilligers op bijzondere wijze haar bedrijf toegankelijk maken voor mensen met een verstandelijke beperking.

VGZ legt focus op toegankelijkheid In de tweede week van juni doet VGZ voor de vijfde keer mee aan de jaarlijkse landelijke Prokkel initiatieven. Met als doel mensen met een verstandelijke beperking te helpen integreren in onze samenleving. Zo ontmoeten ze verschillende mensen inclusief klanten in hun vestigingen en maken ze hun bedrijf toegankelijker voor deze doelgroep.

Leveranciers van FM catering-, schoonmaak-, en gastvrouwen werken samen met VGZ om een aantal meeloopstages van één dag te organiseren voor deze doelgroep die concrete werkervaring opbouwt.

Zorgkantoren in gesprek met klanten over toegankelijke brieven en dienstverlening Op 15 juni organiseert het Zorgkantoor twee ontmoetingen met klanten met een beperking. Ze gaan in gesprek over brieven rondom het onderwerp PGB en Klantadvies. Zijn onze brieven begrijpelijk? Kan het simpeler met kortere zinnen? Ook neemt het Zorgkantoor de telefonische dienstverlening onder de loep en vraagt advies aan onze klanten; welke technieken kunnen wij het beste inzetten? Zoals meer samenvatten en geduld hebben. Ook geeft het Zorgkantoor een rondleiding langs verschillende afdelingen. Op de postkamer gaan de klanten actief aan de slag.

en nog veel meer 
Zo ontmoeten medewerkers in Arnhem leerlingen van het Briant College. Ze gaan de wijk Presikhaaf  in en maken emotiefoto’s. Cliënten van dagbestedingsgroep Aquamarijn in Eindhoven brengen met de medewerkers een dag door in de Efteling. Medewerkers uit Heerlen organiseren een ontmoetingsactiviteit voor bewoners met een beperking van het verpleeghuis Bergweide in Heerlen.

 

Jaar2017
Datum13-06-2017 t/m 16-06-2017
LocatieNieuwe Stationsstraat 12, 6811 KS Arnhem
Contactpersoon
E-mail
Telefoon