Werken met pictogrammen hoe doe je dit?

PROKKEL(t) U MEE? 
Workshop Pictoauti: pictogrammen bij ADHD, autisme en verstandelijke beperking.
Voor mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Het doel van de workshop is, mensen te motiveren om thuis, in een instelling of op school met pictogrammen te gaan werken. De onrust van zoon/dochter/pupil/cliënt weg te nemen door de dagindeling duidelijker te maken met behulp van pictogrammen. Zodat de chaos wegblijft en er weer rust ontstaat. Ook wordt er gesproken over zelfredzaamheid door te werken met strips en of boekjes. Deze zijn al ontworpen, maar aanpassingen zijn altijd mogelijk. Mocht u na de workshop hiermee willen gaan werken, kunt u direct na de workshop een afspraak maken voor een thuisbezoek om de juiste pictogrammen uit te zoeken die het beste bij uw situatie past.

WIE:
De workshop is voor ieder die er belangstelling in heeft, met of zonder beperking. Iedereen is welkom. Samen dingen doen geeft voldoening! Ouders, familie, vrienden, kennissen, begeleiders, hulpverleners, cliënten, zoon, dochter. Met ADHD of autisme of een verstandelijke beperking.

WAT:
Programma: – Voorstellen (Wie is Sonja Streng). – Opdracht uitvoeren. – De voordelen van met werken met pictogrammen. De 5 woorden Wie, Wat, Waar, Wanneer, Hoe zullen toegelicht worden. – Opdracht uitvoeren. – Rondvraag.

WANNEER:
Woensdag 5 juni 2013 (9.00 uur – 10.00 uur -11.00 uur) Duur: 1uur maximaal.

HOE: Aantal deelnemers: Maximaal 10 personen per workshop. Aanmelden bij: Sonja Streng via pictoauti@hotmail.com. Onder vermelding van: datum, aantal personen en voorkeur tijd. Wie weet tot ziens! Groetjes Sonja.

Jaar2013
Datum05-06-2013
LocatieMEE Utrecht, Gooi & Vechtstreek - Utrecht
AdresPallas Athenedreef 10, 3561 PE Utrecht
Contactpersoon
E-mail
Telefoon

Stagiaires

  • Leonie Bouwman